Rusya'dan Türk işadamlarına şok; Geri gönderdiler

Uçak krizi Türk işadamlarını vurdu, önceki gün Rusya'da özenle ağırlanan Türk işadamları dün Moskova'dan 'Vize kuralları ihlal' gerekçesiyle geri gönderildi.

26 Kasım 2015 Perşembe 10:01
Rusya'dan Türk işadamlarına şok; Geri gönderdiler






Rusya'dan Türk işadamlarına şok; Geri gönderdiler

Rusya Suriye'de vurulan uçak konusunda Türkiye ile arasındaki krizi derinleştiriyor. Kriz Türk ürünleri kadar işadamlarının seyahatlerini de etkiledi. Dün Moskova'ya seyahat eden ve ağırlığı işadamlarından oluşan Türk yolcular vize kuralları ihlal edildiği gerekçesiyle geldikleri uçaklarla geri gönderildiler. Ülkeye sadece oturma ya da çalışma izni olan Türkler girebiliyor.

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi, "Rusya'ya giden bazı işadamlarının ülkeye giremediğini bazılarının da kapıda saatlerce bekletildiğini öğrendim. İş dünyasının yaşayacağı zorluklar Rus vatandaşlarını da etkileyecektir" diye konuştu.

Dün öğlen saatlerinde Moskova'dan İstanbul'a gelen vatandaş Mehmet Şerif Yıldız, 3 gün önce düğün için gittiği Rusya'dan dönüşte her zamankinden farklı olarak pasaportunun alınarak sıkı bir incelemeye tabi tutulduğunu söyledi. Yıldız "Dönüşte bize zorluk gösterdiler. Bizim pasaportumuzu alıp tekrar dışarı çıkarttılar. Sıkıntı var deyip beklettiler" diye konuştu. KAYNAK: SABAH
Son Güncelleme: 26.11.2015 10:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.