''Salkım Söğüt Saç'' belgeseli için geri sayım

06 Kasım 2012 Salı 18:37
''Salkım Söğüt Saç'' belgeseli için geri sayım








 
Kemal KAÇMAZ/SKYTURK
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Beşiktaş Belediyesi ve Belgesel Sinemacılar Birliği ile düzenlediği "Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit" etkinliğinin 4. sezonu yönetmenliğini Serdar Güven'in üstlendiği "Salkım Söğüt Saç" belgeseliyle devam ediyor. "Salkım Söğüt Saç" belgeseli, Anadolu'da bir avuç kalmış saç toplayıcılarının gözünden saçın peruklaşma öyküsünü anlatıyor.  Belgesel; sahibinin başından kesilerek ayrı düşen saçın, yeni sahibinin başında yerini alana kadar yaşadığı "gurbetçiliğin" öyküsünü, saç toplayıcılarının gözünden aktarıyor.  Saçın bu peruklaşma öyküsü, aynı zamanda çok farklı yaşam versiyonlarında peruğun edindiği kritik ve hayati önemi de ekranlara taşıyor. 
 
Belgeselin ardından düzenlenecek söyleşi bölümüne yönetmen Serdar Güven katılacak.  "Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit" etkinliği, 14 Kasım 2012'de Rodi Yüzbaşı'nın "Maya" isimli belgeseliyle devam edecek.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.