'Şanlıurfa'nın tarımsal gelirini 35 milyar liranın üzerine çıkarmak mümkün'

05 Aralık 2012 Çarşamba 11:36
'Şanlıurfa'nın tarımsal gelirini 35 milyar liranın üzerine çıkarmak mümkün'






ŞANLIURFA (CİHAN)- Şanlıurfa Ticaret Odası Başkanı Sabri Ertekin, ilin potansiyelini etkin bir şekilde kullanması halinde sadece tarımsal gelirin 35 milyar liranın üzerine çıkacağını söyledi.

2008 yılından bu yana düzenlenen, değişen ekonomi ve piyasa koşullarında bölgesel ve uluslararası fırsatların, yeni iş alanlarının ve sektörel gelişim fikirlerinin gündeme geldiği İşle Buluşmalar toplantılarının 31.si Şanlıurfa'da yapıldı.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali açılış konuşmasında, kısa dönemli, sadece kurum çıkarlarını öne alan politikaların uzun dönemde kimseye kazandırmadığını söyledi. Bali, İş Bankası´nın bundan sonraki dönemde de milli bankacılığın önderi olma vasfını sürdürmeye devam edeceğini belirtti.

Toplantıa konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise kentin çok ciddi bir potansiyelinin bulunmasına rağmen hak ettiği yerde olmadığını söyledi. Bayanların iş hayatındaki yerine de değinen Vali Güvenç, Meslek bakımından kadınların iş hayatına atılmaları bakımından önemli handikaplar var. Güzel olan hepimizin bunun farkında olmasıdır. diye konuştu. Şanlıurfa´nın sadece tarım şehri olmadığının altını çizen Güvenç, kentin turizm potansiyeline değinerek, özellikle kentte turizmi canlandırmaya yönelik ciddi proje çalışması yaptıklarını ifade etti.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin ise yaptığı konuşmada ilin sosyo ekonomik yapısı ve 2023 yılı hedeflerine ilişkin detay bilgileri paylaştığı slayt sunumu yaptı. Sunumunda ilin çok büyük potansiyeli bünyesinde barındırdığını vurgulayan Ertekin, bu potansiyele rağmen ilin istenen gelir seviyesinde olmadığını söyledi.

Başkan Ertekin, konuşmasına şöyle devam etti: 2023 hedeflerine giderken, tarımsal alanların etkin şekilde kullanımıyla birlikte modern tarım üretimlerine geçilerek ve ürün deseninin değiştirilerek ayrıca üretilen ürünlerin işlenerek piyasaya sunulmasıyla mevcut tarımsal geliri 35 milyar TL´ye çıkarmamız mümkün, bunun yanı sıra; turizm, hizmet, hayvancılık, sanayi ve ticaret sektörlerimizde gerçekleştireceğimiz yeni yatırımlarla, ilimizin mevcut imkanlarını arttırıp bu rakamı yakalayarak belirlenen 25 bin dolar kişi başı milli gelire ulaşabileceğimizi hatta az da olsa geçebileceğimizi söyleyebiliriz. İş yapmak isteyen çaresini, iş yapmamak isteyen ise bahanesini bulur. dedi.

TEKSTİL ADASI 5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Bir cazibe merkezi konumunda olan Şanlıurfa´ya tüm yatırımcıları beklediklerini dile getiren Ertekin, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ile görüşmelerin devam ettiğini belirterek, Kendilerine Organize Sanayi Bölgesi´nde tekstil adası yapacakları bir arazi vereceğiz, bu projemiz gerçekleşir ise 5 bin kişi iş istihdamı sağlamış olacağız. şeklinde konuştu. Suriye'de yaşanan karışıklıklara değinen Ertekin, Suriye'deki olayların Türkiye'nin sınır kentlerinin ekonomilerine ciddi sıkıntı verdiğini anlattı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.