Sarıkamış esnafından aşure dağıtımı

29 Kasım 2012 Perşembe 17:32
Sarıkamış esnafından aşure dağıtımı






KARS (CİHAN)- Kars'ın Sarıkamış ilçesinde esnaflık yapan Nurettin Arslan, yaklaşık bin kişiye aşure dağıttı. Her yıl geleneksel olarak aşure dağıtımını Muharrem ayının ilk haftası gerçekleştirdiklerini söyleyen Lokanta işletmecisi Arslan, aşure dağıtımının birlik ve beraberlik içinde olmanın göstergesi olduğunu ifade etti.

Esnaf Nurettin Arslan, Muharrem'in ilahi bereket, feyz, rabbani ihsan ve keremin bollaştığı bir ay olduğunu belirterek, bu tür gelenek ve adetleri yerine getirmek gerektiğini dile getirdi.

Arslan, İslam dinine göre farklı bir yeri olan Muharrem ayında bulunuyoruz. Bu ayın faziletinden yararlanmak için biz de yaşlaşık olarak bin kişilik aşure tatlısı hazırladık. Hazırladığımız tatlıyı esnaf ve talebelere dağıttık.

Hz. Peygamber Efendimiz'in de (sas) hadisi şeriflerinde buyurduğu gibi, 'İnsanlar tek bir vücut gibidirler'. Bu hadiste buyrulduğu gibi insanlara birlik ve beraberlik mesajı verilmiştir. Yüzyıllardır süregelen bu geleneğin, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını diliyorum. diye konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.