Saygı duruşunda ayağa kalkmadığı iddia edilen asteğmen konuştu

17 Temmuz 2011 Pazar 18:30
Saygı duruşunda ayağa kalkmadığı iddia edilen asteğmen konuştu








Eskişehir'de, Ülkücüler tarafından organize edilen 'şehitleri anma ve saygı yürüyüşü'nde yapılan saygı duruşu sırasında iki asteğmenin ayağa kalkmaması tepkilere yol açmıştı. Grubun tepkisine yol açan asteğmenlerden M.E., iddiaları yalanladı. M.E., olayın yanlış anlamadan kaynaklandığını söyledi.

Yürüyüş sonrasında Adalar bölgesinde toplanan grup, İstiklal Marşı okuyup, şehitler için saygı duruşunda bulunmuş, bu sırada saygı duruşunun yapıldığı yerin yakınındaki bir kafenin balkonunda kız arkadaşlarıyla oturan asteğmenler Ö.S. ve M.E.'nin saygı duruşu sırasında ayağa kalkmadığı iddia edilmişti.

Kafeye çakmak, pet şişe fırlatan grup üyelerine asteğmenlerden birisi kimliğini gösterip asker olduğunu söylemiş; tepki gösteren grubu polis sakinleştirmişti.

"KARŞILIKLI YANLIŞ ANLAMADAN KAYNAKLANAN BİR OLAY"

Asteğmenlerden M.E., Cihan'a yaptığı açıklamada, olayın yanlış anlamadan kaynaklandığını söyledi.

Asteğmen E., kafede yüksek sesle müzik çaldığı için saygı duruşunu ilk anda fark etmediklerini; daha sonra müziğin kestirildiğini; saygı duruşunun yarısında ve İstiklâl Marşı okunurken ayağa kalktıklarını belirtti.

Müzik nedeniyle kafedeki bazı insanların da ayağa kalkmaması üzerine grubun tepki gösterdiğini anlatan M.E., "Provokasyon girişimi oldu. Sakin olmalarını istedik. Bu girişimimiz yanlış anlaşıldı. Bizim kesinlikle saygısızlığımız olamaz. Sadece karşılıklı yanlış anlamadan kaynaklanan bir şey. 'Askeriz' diye kimlik gösterince de insanlar yanlış algıladı. Art niyetimiz veya kastımız olamaz." diye konuştu.

Asteğmen M.E., her iki tarafın da polise şikayetçi olmadığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.