Şehit Pilot'un ailesi Yunanistan'da dava açtı, Bakanlık görmezden geldi

Yunan jetleri tarafından 1996 yılında Ege Denizi'nde düşürülen Türk savaş uçağının şehit pilotu Yüzbaşı Nail Erdoğan için Atina'da dava açmaya hazırlanan aileye, MSB destek vermiyor.

21 Aralık 2014 Pazar 14:42
Şehit Pilot'un ailesi Yunanistan'da dava açtı, Bakanlık görmezden geldi






Şehit Pilot'un ailesi Yunanistan'da dava açtı, Bakanlık görmezden geldi

Aradan 18 yıl geçti. Yunan savaş uçakları tarafından düşürülen Türk savaş uçağı pilotu Yüzbaşı Nail Erdoğan'ın naaşı hala bulunamadı. Acılı ailenin girişimleri üzerine TSK Ege'de geniş bir arama daha yaptı, ancak sonuç alamadı. Erdoğan ailesinin Yunanistan'da başlattığı hukuk mucadelesi konusunda ise Milli Savunma Bakanlığı 'Bu bizim dışımızda bir olay' diyerek olayı kendi açısından kapatmışa benziyor..

UZUN MENZİLLİ FÜZE İHTİYACI

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, uzun menzilli hava savunma füzesi projesinde teknoloji transferi, Türkiye'de ortak üretim, en kısa zamanda teslim ve uygun fiyat olmak üzere 'Dört başı mamur' bir teklifin oluşmasını beklediklerini söyledi.
Altay milli tankı ve uzun menzilli hava savunma füzeleriyle ilgili üretim sürecine ne zaman geçileceği yönündeki soruya yanıt veren Bakan Yılmaz, Altay tankının 2017 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmesini hedeflediklerini, prototipler üzerinde test çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Ocak ayında yapılacak Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısında seri üretime ne zaman geçileceği konusunda bir karar alınacağını, 2017 hedefine uygun bir karar alınacağını düşündüğünü söyledi. Uzun menzilli füzeler için Çinli firmayla görüşmeler devam ederken ikinci ve üçüncü teklifleri sunan firmalara da bu tekliflerin geçerlilik sürelerini uzatmaları yönünde talepte bulunduklarını anlatan Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Muhtemelen henüz görüşmeler tamamlanmadı. Bir daha süre uzatımı isteyeceğiz. Ocak ayında yapacağımız Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısında bunun da çerçevesini somut bir hale getiririz."

Bakan Yılmaz, füze konusundaki karar üzerinde en etkili hususun teknolojik paylaşım olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bağımsız bir Türkiye istiyorsak, savunma sanayisinde kendine yeterli bir Türkiye olması lazım. Savunma sanayisinde bağımsız olmayan bir ülkenin bağımsız olduğu söylenemez. Biz diyoruz ki birincisi teknoloji paylaşımı, ikincisi ortak üretim. Ortak üretim dediğimiz Türkiye'deki sanayinin katılımı. 3.5 milyar dolarlık bir projenin bir kısmı Türkiye'de üretilsin istiyoruz. Ama teknolojik transfere imkan veren bölümlerin Türkiye'de üretilmesini istiyoruz. Yoksa teknolojik transferi gerektirmeyen, fason üretimlerin Türkiye'de yapılması değil. Teknoloji transferi bir, Türkiye'de ortak üretim iki, en kısa zamanda teslim üç, bir de fiyatın makul olmasıyla dört başı mamur bir teklifin olmasını bekliyoruz. Bu ana kadar bunlar oldu mu? Türkiye için en iyi neticeyi almak için görüşmelerimiz devam ediyor."

EGE'DE DÜŞEN UÇAK KONUSU

Ege Denizi'nde 1996 yılında Türk savaş uçağının düşmesiyle şehit olan ve cenazesi bulunamayan Pilot Yüzbaşı Nail Erdoğan ile ilgili soru önergesine verilen yanıtta, bu uçağın Yunan jetleri tarafından düşürüldüğünün belirtildiğini ifade eden bir gazetecinin, şehit pilotun ailesinin Yunanistan'a dava açmaya hazırlandığını, bu süreçte Milli Savunma Bakanlığı'nın bir girişiminin olup olmayacağını sorduğu Bakan Yılmaz, "Bu bizim dışımızdaki bir süreç" dedi.

Pilotun cenazesinin bulunabilmesi için ailenin isteği üzerine geniş bir alanda arama yapıldığını ancak, ize rastlanamadığını hatırlatan Yılmaz, "Basından takip ediyorum. Ailenin avukatı tarafından bir çalışma devam ediyor. Bu konu bizim bakanlığımız ve Silahlı Kuvvetlerimiz'in gündemi dışındadır" dedi.

Son Güncelleme: 21.12.2014 14:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ass 2015-04-21 00:14:24

şehit diyoruz ama resmen kim vurduya gidiyoz artık. askerlikten nekadar kaçarsanız okadar kardır.

Avatar
selim sayar 2015-04-23 20:58:31

koskoca türkiye cumhuriyeti devleti onca yıldır şehidinin naaşını bulamamış, ailesi yıllardır acı çekiyor. yazıklar olsun