Şehit protestosundan sonra olaylar çıktı

17 Temmuz 2011 Pazar 18:31
Şehit protestosundan sonra olaylar çıktı






Polis BDP'ye yürümek isteyen grubu engellerken iki grup taşlarla birbirine saldırdı. Çıkan olaylar üzerine polis gruplara gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Olaylarda bazı binalar ve araçlar hasar gördü.

Diyarbakır'da 13 askerin şehit edilmesini protesto amacıyla çeşitli gruplar Taksim'de toplandı. Yaklaşık 5 bin kişinin yürüyüşü ile gerçekleşen eylemin dağılımında olaylar çıktı. Gruptan ayrılan küçük bir grup Tarlabaşı Bulvarı üzerinden BDP İstanbul İl Binası'na yürümek istedi. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde polis grubu durdurdu.

Polis müdürleri BDP binasına saldırmak isteyen grubu ikna etmeye çalıştı. Bu sırada BDP önünde toplanan ve BDP'li oldukları tahmin grup da polise ve karşı gruba yönelik tepkide bulundu. İki grubun birbirlerine yönelik sataşmalarının ardından olaylar çıktı.

Bunun üzerine polis ekipleri her iki gruba da müdahalede bulundu. Polis, gaz bombaları ile eylemcileri dağıtmaya çalıştı. Müdahaleye rağmen iki grubun birbirlerine taş atması ara sokaklarda bir süre daha devam etti. Polis bunun üzerine tazyikli su kullanmaya başladı. Bir süre sonra grupların ayrılmasıyla olaylar sona erdi. Polisin çevrede ve BDP il binası önündeki aldığı tedbirler ise devam ediyor.

Yaşanan olaylar nedeniyle Tarlabaşı Bulvarı'nda trafik aksarken bazı binalarda ve araçlarda hasar meydana geldi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.