Selvi: Malatya'nın mera alanı hayvancılık için avantajlı

07 Aralık 2012 Cuma 16:40
Selvi: Malatya'nın mera alanı hayvancılık için avantajlı






MALATYA (CİHAN)- Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, ildeki kırsal arazilerin yüzde 47'sinin mera olduğunu, bunun da hayvancılık için önemli imkânlar sunduğunu belirtti.

Malatya Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı İhsan Akın ve birlik üyeleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü´ne yeni atanan Ali Selvi´ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ali Selvi, ziyarette yaptığı konuşmada, hayvancılığa yönelik ciddi destekler sağlandığını belirtti. Hayvan yetiştirme ile ilgili sorunları iyi bildiğini anlatan Selvi, sorunların çözümü için önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Malatya´da hayvancılık açısından bazı avantajlar bulunduğunu anlatan Selvi, şöyle devam etti: Malatya´da kırsal alandaki arazilerin yüzde 47´si çayır mera alanı. Bu hayvancılık için önemli bir imkân. Özellikle küçükbaş hayvancılık için çok elverişli bir alan var. Bunun yanında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu dışında bizim bünyemizde yapılan kırsal kalkınmada yüzde 50´ye varan hibeler var herkesin burada destek alması ve proje üretmesi gerekir. Bu destekleri daha yaygın hale getirmek için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Yetiştiricilerin her konuda proje hazırlayarak getirmesini tavsiye ediyoruz.

İhsan Akın da İl Müdürü Ali Selvi´ye yeni görevinde başarılar diledi. İldeki köyleri dolaşarak yetiştiricilere teşvikler ve modern yetiştirme yöntemleri hakkında bilgi verdiklerini belirten Akın, küpeleme ve hayvancılık destekleri hakkında bilgiler verdiklerini kaydetti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.