SGC Başkanı'ndan, gazetecilerin şehit edildiği gazeteye yapılan ziyarete tepki

29 Kasım 2012 Perşembe 16:14
SGC Başkanı'ndan, gazetecilerin şehit edildiği gazeteye yapılan ziyarete tepki






SAKARYA (CİHAN)- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adapazarı İlçe Başkanı Hasan Pınarcı'nın yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir süre önce 2 gazetecinin şehit edildiği gazeteye yaptığı ziyarete Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (SGC) Başkanı Sezai Matur sert tepki gösterdi.

Matur, yaptığı yazılı açıklamada, Pınarcı'nın Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve Kontrol Şefi Devrim Ersen Özergin'in şehit edildiği, gazeteci Mustafa Süke'nin ağır şekilde yaralandığı gazeteyi ziyaret ettiğini söz konusu gazetede yer alan haber ve fotoğraflardan öğrendiklerini belirtti.

Pınarcı'nın Sakarya için 'Kara gün' olarak nitelendirilen o elim olayın yaşandığı gazeteyi ziyaret ederek adeta 'İyi yapmışsınız' görüntüsü verdiğini iddia eden Matur, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Pınarcı'nın yaptığı bu ziyareti şehitlerimize ve Sakarya basınına yapılmış ağır bir hakaret olarak görüyoruz. Hasan Pınarcı, yaptığı bu ziyaretle o vahşi olayı tasdik eder bir anlayış içinde olduğunu göstermiştir. Böyle bir anlayışa sahip olan kişinin MHP İlçe Başkanlığı görevini sürdürmesi Sakarya için kabul edilemez bir davranıştır. Devrim ve Recep'in kanları kurumadan, olayın yaşandığı odada adeta kutlama yaparcasına poz veren İlçe Başkanı Pınarcı, ya görevinden istifa etmeli ya da MHP Genel Merkezi vahşi cinayeti destekleyen bir görüntü içindeki Pınarcı'nın görevine son vermelidir. Bu vesileyle Sakarya basını olarak bu vahşi saldırının tarafıyla yakın ilişki içinde olan siyasileri, kurumları hiçbir şekilde affetmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.