Sibirya kışı Almanya'da

30 Kasım 2012 Cuma 10:42
Sibirya kışı Almanya'da






FRANKFURT (CİHAN)- Sibirya soğuklarının Almanya'ya yaklaştığı uyarısında bulunan Alman meteorologlar, Rus kırbacı olarak adlandırdıkları dondurucu hava şartlarına karşı hazırlıklı olunmasını istedi.

Meteoroloji portalı 'Wetter.de'nin uzmanlarından Dominik Jung, Dondurucu hava şartları Doğu Avrupa üzerinden Almanya'ya doğru harekete geçti. Sıcaklıklar Cuma gününden itibaren başta Almanya'nın güneyi ve doğusu olmak üzere eksi 10 dereceye kadar düşecek. Buna bağlı olarak yer yer kar yağışı görülecek ve Noel'in ilk hafta sonunda gündüzleri eksi beş dereceyi bulan soğuklar yaşanacak. diye konuştu.

Ülkenin kuzeybatısı ile Kuzey Denizi kıyısında daha ılıman hava şartlarının görüleceğini belirten Jung, Bu bölgelerde deniz suyunun ısıtıcı etkisi olacak. dedi.

GÜNEYDE KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Almanya'da bu sezon ilk kez yüzünü gösteren kar Güney Almanya'da Schwibische Alp ve Hochschwarzwald bölgelerine trafiği olumsuz etkiledi. Bazı bölgelerde 800 metre yüksekliğe 10 santimden fazla kar yağdı, ulaşımda ciddi aksamalar oldu. Bazı yollarda trafik kilitlenirken, birkaç tren seferi de iptal edildi. Mağdur olan yolcular otobüslerle gidecekleri şehirlere taşındı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.