ŞİÖ başbakanlar zirvesine 11 ülke katılıyor

04 Aralık 2012 Salı 17:03
ŞİÖ başbakanlar zirvesine 11 ülke katılıyor






BİŞKEK (CİHAN)- Şanghay İşbirliği Örgütü´nün (ŞİÖ) yarın Kırgızistan'ın başkenti Bişkek´te yapılacak örgüte üye ülke başbakanları zirvesine 11 ülke katılacak.

Zirveye ŞİÖ üyesi Rusya, Çin, Tacikistan, Özbekistan, Kazakistan ve ev sahibi Kırgızistan´ın yanı sıra, Moğolistan, Hindistan, Pakistan, İran ve Afganistan´dan da katılım olacak.

6 üyeli ŞİÖ zirvesinde Rusya´yı Başbakan Dmitri Medvedev, Çin´i Başbakan Wen Jiabao, Kazakistan´ı Başbakan Serik Ahmedov, Tacikistan Başbakan Akil Akilov, Özbekistan´ı Başbakan Birinci Yardımcısı Rustam Azimov ve ev sahibi Kırgızistan´ın ise Başbakan Cantöre Satıbaldiyev temsil edecek.

Toplantıya gözlemci ülkeler adına ise Moğolistan´dan Başbakan Norovin Altanhuyag, İran´dan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Reze Rahimi, Hindistan´dan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sangay Singh, Pakistan´dan Enformasyon Bakanı Kamer Zaman Kayra ve Afganistan´dan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Kerim Halili katılacak.

ŞİÖ´ya Kırgızistan'ın eski dışişleri bakanlarından Muratbek İmanaliyev genel sekreterlik yapıyor.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.