Sivil toplum kuruluşlarından Suriye'ye yardım seferberliği

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:19
Sivil toplum kuruluşlarından Suriye'ye yardım seferberliği






İSTANBUL (CİHAN)- İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde toplanan 150 sivil toplum kuruluşu, Suriye'ye yardım seferberliği başlattı. Birçok ilde eş zamanlı başlatılan yardım seferberliğine; AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, Alperen Ocakları, Büyük Birlik Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Mazlumder ve Özgürder gibi birçok sivil toplum kuruluşu katılıyor.

Sivil toplum kuruluşu yetkilileri, Suriye'ye yardım seferberliği için Feshane'de bir araya geldi. İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde bir araya gelen 150 sivil toplum kuruluşu arasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, Alperen Ocakları, Büyük Birlik Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Mazlumder ve Özgürder
de yer alıyor.

Toplantıda konuşan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Suriye konusuna ideolojik bakanlar olduğunu söyledi. Yıldırım, Suriye konusuna ister Esed açısından istersek muhalif açısından bakalım. Ama bir konuda anlaşalım. Herkes bir gün hesap verecek. Buraya acil bir seferberlik lazım. Temel yardım maddeleri ile 10 milyon insanı düşünmemiz lazım. Battaniye, kışlık çocuk, erkek- bayan elbiseleri, montlar ve temel gıda maddeleri konusunda herkesin seferber olması lazım. Türkiye´nin her ilinde bu toplantıları yapıyoruz. Sınırımızın yanında açlıktan ölmek üzere, soğuktan donmak üzere olan bu insanlara yardım seferberliği ilan ediyoruz. Bütün STK ve yardım kuruluşlarına çağrıda bulunuyoruz. Çok hızlı bir şekilde toplanıp karar alıp yardıma devam etmeliyiz. dedi.

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Başkanı Ali Kurt ise, Ortadoğu'nun kritik bir bölge olması sebebiyle karşı karşıya kaldığı imtihan sadece Suriye´nin imtihanı değil, bizlerin de imtihanıdır. Cenab-ı Allah´tan bu farkındalığı anlayabilmemizi temenni ediyorum. Bu kardeşlerimiz burnumuzun dibinde. Bu kapsamda yapılacak hiçbir adım küçük değildir. şeklinde konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.