Somalili öğrenciler okulu terk etti

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:17
Somalili öğrenciler okulu terk etti






KIRŞEHİR (CİHAN)- Türkiye Diyanet Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile Kaman ilçesindeki Türk Telekom Tarım Meslek Lisesi'ne yerleştirilen 13 Somali'li öğrenciden 3'ü pasaportlarını alarak okulu terk etti. Eğitime devam eden Somalili öğrencilerden 4'ü daha, eğitim almak istemediklerini belirten dilekçe vererek okul idaresinden pasaportlarını istedi.

Kırşehir Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, yaptığı açıklamada, 3 öğrencinin pasaportlarını alarak okulu terk ettiklerini doğruladı. Öğrencilerin Türkiye'de bulunduklarının tahmin edildiğini ifade eden Ayata, sadece Kaman'daki okulda değil, Türkiye'nin başka illerindeki okullarda eğitim almaları için gelen Somalili öğrencilerin okullarını terk ettikleri bilgisini aldıklarını söyledi. Ayata, okul terk edenlerin Yunanistan üzerinden Avrupa'ya iltica etme düşüncesinde oldukları bilgisine ulaştıklarını belirterek, yaşlarının 17, 18 ve 20 olduğunu ifade etti.

''Türkiye genelinde Somali'den gelen öğrenciler konusunda sıkıntı var. Bizim okulumuzda da 3 öğrenci, pasaportlarını okul idarecilerinin odasından habersiz bir şekilde alarak okulu terk etmişler. 4'ü de, eğitim almak istemediklerini, pasaportlarını istediklerini belirten dilekçe yazmışlar. Biz, durumu Milli Eğitim Bakanlığı'na yazı ile bildirdik. Yaşları büyük olan bu çocukların eğitimle fazla bir alakaları yok. Avrupa'ya iltica etmek için Türkiye'yi basamak olarak kullanmak istiyorlar.'' ifadelerini kullandı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.