Son dakika; İlgezdi'nin görevden alınmasına ilk tepki

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden alınmasına yönelik İçişleri Bakanlığı'nın kararına CHP sert tepki gösterdi.

08 Aralık 2017 Cuma 19:31
Son dakika; İlgezdi'nin görevden alınmasına ilk tepki






Son dakika; İlgezdi'nin görevden alınmasına ilk tepki


Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden alınmasına yönelik İçişleri Bakanlığı'nın kararına CHP sert tepki gösterdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınan İstanbul Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi hakkında CHP'den ilk açıklama geldi. CHP İstanbul Milletvekili Erdoğdu: Görevden alma hukuki siyasi ahlaka uygun değildir


CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu; ''Görevden alma hukuki siyasi ahlaka uygun değildir.'' dedi


CHP İstanbul Milletvekili ve MYK Üyesi Aykut Erdoğdu, CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılmasına ilişkin, ''Görevden alma hukuki siyasi ahlaka uygun değildir.'' dedi.

BATTAL İLGEZDİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

İçişleri Bakanlığı tarafından Anayasa’nın 127’nci maddesinin verdiği yetkiyle görevinden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, belediye önünde açıklama yaptı.
İçişleri Bakanlığı, Anayasa’nın 127'nci maddesinin verdiği yetki doğrultusunda Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin 06.12.2017 itibariyle görevinden uzaklaştırılmasına karar verildiğini açıklanmıştı. Kararın ardından CHP’li yöneticiler, ilçe başkanları ve vatandaşlar Ataşehir Belediyesi’nin önüne akın etti.
Belediye binası önünde açıklamaya yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Belediye başkanlığında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdim. Kendini şikayet eden ilk belediye başkanı benim. Hodri meydan kendi belediyelerini gitsinler şikayet etsin. Ben bu iddiaların hepsi yargıya taşınmış ve beraat kararı verilmiştir. Ne iddiaysa evrak karartıyormuşuz. Bu siyasi bir süreçtir. Hukuk burada çökmüştür. Söyleyeceğim başka bir şey yoktur. Biz buradayız. Ben Belediye Başkanı olaraktan hiç verilmeyecek bir hesabım yok. Alnım açık, yüzüm ak. Ben buradayım arkadaşlar” dedi.

CHP İL BAŞKANLIĞI'NDAN ÇOK SERT AÇIKLAMA


İçişleri Bakanlığı'nın  Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'yi görevden uzaklaştırılmasının ardından  haberi alanlar Ataşehir Belediye Binası önünde toplandı. Belediyenin önüne gelen CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat basın mensuplarına bir açıklama yaptı
Canpolat, "Bu AK Parti’nin kendi üstündeki yolsuzluklarını örtbas etmenin, kapatmanın bi operasyonudur. Ataşehir Belediye başkanımız kendisi iki sene önce Cumhuriyet Başsavcılığına kendisi için suç duyurusunda bulunmuştur. 'Gelin hakkımda benimle ilgili çıkan haberleri soruşturunuz.' diyerek, Cumhuriyet Başsavcılığı’na bizzat il başkanı ile birlikte gidip başvurmuştur. Kendisi ve ailesi her seferinde her gün bir müfettişle karşı karşıyadır. Burada bir tek hedef vardır. Cumhuriyet Halk Partili başarılı belediye başkanlarının başarısını, başarısız gibi gösterme operasyonudur. Bu Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri teslim alma operasyonudur" dedi.

BÜTÜN PARTİLİLERİ ATAŞEHİR'E DAVET ETTİ


Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerini teslim etmeyeceklerini söyleyen Canpolat, "Cumhuriyet Halk Partili belediyelere yönelik talimatla yapılan operasyonlara asla müsaade etmeyeceğiz. Sonuna kadar kavga vereceğiz. Şimdi basın aracılığıyla soruyorum. İçişleri Bakanına, hangi evrakı istediniz de, Battal İlgezdi vermedi size? Hangi belgeyi istediniz de o belgeyi vermedi? Tehlikeli olarak görüp el çektiriyorsunuz. Bu operasyonu size yaptırmayacağız. Bütün partilileri bütün İstanbulluları buraya davet ediyorum. Bütün milletvelillerini buraya davet ediyorum. Bu ülkeyi sizin keyfi yönetiminize bırakmayacağız. Biz her türlü kavgayı vermeye, her türlü mücadeleyi vermeye, her türlü bedeli vermeye Cumhuriyet Halk Partililer olarak, İstanbullular olarak hazırız. Bu esas İstanbul’da 5 milyon oyun hayır çıkmasının bedelidir. Siz ne yaparsanız yapın, İstanbul'u alacağız, sizi de seçimle göndereceğiz. Dünyanın her yerinde saldırıların katmerli arttığı dönem faşizmin ayak seslerinin geldiği dönemdir. Biz bu ülkeyi faşistlere ve faşist diktatörlere teslim etmeyeceğiz. Bunun kavgasını sonuna kadar vereceğiz" ifadelerimi kullandı.

Son Güncelleme: 08.12.2017 18:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.