Su taşımak için aldığı eşeğin taksitini Kaymakam ödeyecek

06 Aralık 2012 Perşembe 14:31
Su taşımak için aldığı eşeğin taksitini Kaymakam ödeyecek






MARDİN (CİHAN)- Mardin´in Kızıltepe ilçesine bağlı Gürmeşe köyünde su taşımak için taksitle eşlek alan ancak taksitleri ödeyemediği için zor durumda kalan bir vatandaşa kaymakamlık sahip çıktı. Köylünün kalan 400 liralık taksitinin yanı sıra çocukların okul ihtiyacı ve evin eksikleri için toplam bin 500 lira destekte bulunuldu.

Su sıkıntı yaşanan ve köylerin 3 kilometrelik yolu eşeklerle kat ederek su ihtiyacını karşılayan Gürmeşe köyünde Celal Dinler isimli vatandaş, bu ihtiyacını karşılama için 5 taksitle 500 liraya bir eşek satın almıştı. Birinci taksiti ödeyen ancak diğer taksitleri ödemeyen Dinler, zor durumda kalmıştı. Eşeğin eski sahibi eşeği geri almaya çalışınca Dinler, çareyi yardım istemekte bulmuştu. Olayın medyaya yansıması üzerine Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık, Dinler'i kabul ederek yardımda bulundu.

Devletin, çalışma arzusu olup ancak maddi imkânsızlık dolayısıyla bir takım ihtiyaçlarını karşılamayan vatandaşların yanında olduğunu ifade eden Yırık Biz bu vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılaması için almış olduğu hayvanın taksitini ödemesi ve borçlu kalmasını için yardımda bulunduk. Eşeğin kalan 400 liralık taksitinin yanı sıra okula giden çocuklarında okul ihtiyaçlarının karşılandık. ifadelerini kullandı.

Celal Dinler ise Taksitle eşek almıştım. Taksitlerimi ödeyemiyordum. Kaymam Bey beni makamına çağırarak bin 500 lira yardımda bulundu. Allah razı olsun kendisine teşekkür ediyorum. Son anda imdadıma yetişti. Yetişmeseydi eşeği geri verecektim. diye konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.