Suriye'de son durum: Cinderesi tamamen kuşatıldı

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların yoğunlaştığı Afrin kırsalında Cinderesi kuşatma altına alındı. PÖH ve JÖH birliklerinin meskun mahal operasyonu için Cinderesi'ne girdiği iddia ediliyor.

06 Mart 2018 Salı 10:22
Suriye'de son durum: Cinderesi tamamen kuşatıldı






Suriye'de son durum: Cinderesi tamamen kuşatıldı


Terör örgütlerine yönelik Zeytin Dalı Harekatı 46. gününe girerken örgütün Afrin'den sonra en büyük yığınağına sahne olan Cinderesi tamamen kuşatma altına alındı. Özel Kuvvetler mensubu askerlerin Cinderesi içinde meskun mahal operasyonları yaptığı iddia ediliyor. Bölgeden gelen son bilgilere göre Raco çevresinde devam eden temizlik çalışmaları sırasında, teröristlerin bırakarak kaçtığı yüzlerce ağır silah ve patlayıcı ise ÖSO güçlerinin eline geçti.

CİNDERESİ HAVADAN KARADAN VURULUYOR

Zeytin Dalı Harekâtı’nın 46. gününde Afrin’in kuzeydoğusundaki Şeran Beldesi kırsalında 4 tepe ve 5 köy ele geçirildi. Belde 3 koldan kıskaca alındı ve meskûn mahal operasyonu için hazırlık yapıldığı öğrenildi. Cinderesi'ndeki  terör hedefleri de karadan ve havadan vuruldu.

Zeytin Dalı Harekâtı’nda, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) terör örgütü PKK/PYD’nin denetiminde bulunan bölgelerde ilerleyişi sürerken, Cinderesi’nde meskûn mahal operasyonu için hazırlıkların hızlandığı öğrenildi. Cinderes’teki terör noktaları önceki geceden itibaren dün saatlerce havadan ve karadan vuruldu.

Afrin’in güneybatısındaki belde merkezindeki PYD mevzileri ve barınaklar bombardımana tutuldu. Cinderesi’nden yükselen dumanlar, Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nden de görüldü. Afrin’e ulaşan anayol nedeniyle stratejik öneme sahip beldenin çevresindeki kritik noktalara komando ve Özel Harekât timleri konuşlandırıldı. Birlikler Afrin’e giden yol ve güzergâhındaki köyleri de kuşatarak bölgeyi terörden temizlemeyi hedefliyor.


Kontrolün tamamen TSK ve ÖSO’ya geçtiği Raco’da, patlayıcılar imha ediliyor.

5 KÖY VE 4 TEPE TEMİZLENDİ

TSK ve ÖSO birlikleri Afrin’in kuzeydoğusunda ise Şeran Beldesi ve Meydanki Barajı’nın çevresinde dün sabah saatlerinde operasyon başlattı. Şeran bölgesinde bulunan Fitera Tepesi ve çevresindeki 3 tepe terör örgütü PKK/PYD’den alınarak, belde merkezi 3 koldan kıskaca alındı. Afrin kent merkezine 11 kilometre uzaklıkta bulunan Meydanki Barajı çevresindeki çatışmalar sonucu da Alcıya ve Balsulak köyleri TSK ve ÖSO birliklerinin kontrolüne geçti. Karakin, Göbelek ve Kureybe Köyü de akşam saatlerinde alındı. TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçlerinin 5 köy ve 4 tepeyi daha almasıyla, harekâtın başından bu yana 3’ü belde merkezi, 114’ü köy olmak üzere 144 alan ele geçirilmiş oldu.

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN: 2795

TSK ve ÖSO birlikleri tarafından önceki gün ele geçiren Raco’nun doğusundaki Kuranı, Haliliye Köyü, Haliliye Tepesi ve 1102 rakımlı tepede yeniden çatışmalar çıktığı, dün 4 noktada kontrolün tamamen sağlandığı bildirildi. Afrin kırsalında terörden arındırılan tüm bölgelerde teröristlerin tuzakladığı mayın ve patlayıcıları imha çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı dün sabah saatlerinde yaptığı bilgilendirmede, harekâtın başından bu yana, 183’ü son 24 saatte olmak üzere 2 bin 795 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında çeşitli kentlerden Kilis’e askeri sevkıyat da devam ediyor. Kilis’e ulaşan tank, obüs ve araçlar ile aralarında ÖSO mensuplarının da bulunduğu konvoy, sınır hattındaki karakollara gönderildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.