Tarsus´ta ihtiyaç sahiplerine dağıtılan kömür temiz çıktı

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:22
Tarsus´ta ihtiyaç sahiplerine dağıtılan kömür temiz çıktı






MERSİN (CİHAN)- Mersin´in Tarsus ilçesinde ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılan kömürün analiz sonuçları temiz çıktı.

Tarsus Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyacı olan ailelere verilen kömürün çevreye zarar vermediği belirtildi. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri tarafından kömür üzerinde yapılan analizler sonucunda, toplam nem oranı yüzde 13, kül oranı yüzde 18.10, uçucu madde oranı yüzde 32.27, toplam kükürt yüzde 1.67, kalori ısı değeri 5 bin 374 olarak tespit edildi. Kömürde bulunan kükürt oranının yüzde 2'yi geçmemesi gerektiği bildirildi.

Mersin'in ilçelerinden Akdeniz, Çamlıyayla, Erdemli ve Adana Çukurova ilçesinde dağıtılan kömürlerin kükürt oranının ise yüksek çıktığı öğrenildi.

Tarsus'ta dağıtılacak 3 bin ton kömürden 5 bin ailenin faydalanacağı aktarıldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından bugüne kadar 42 mahallede bin 610 aileye 966 ton, şehir merkezine yakın 27 köyde 198 aileye 118 ton kömür dağıtıldığı belirtildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.