Tatvan'da 7 farklı noktada 7 bin kişiye aşure dağıtıldı

29 Kasım 2012 Perşembe 18:20
Tatvan'da 7 farklı noktada 7 bin kişiye aşure dağıtıldı






BİTLİS (CİHAN)- Bitlis'in Tatvan ilçesinde faaliyet gösteren Gönüllü Eğitimciler Yardımlaşma Derneği (GEYAD) ile Tatvan Kaymakamlığı tarafından Muharrem ayı nedeniyle 7 ayrı noktada toplam 7 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Yaklaşık 7 bin kişiye dağıtılan aşure kazanlarından biri Tatvan Yaşam Alışveriş Merkezi (AVM) önüne kuruldu. Aşure dağıtımı okunan dualarla başladı. Ardından aşure dağıtımını Tatvan Kaymakamı Murat Erkan başlattı.

Aşure dağıtımından sonra konuşma yapan Kaymakam Erkan, Muharrem ayı aslında özellikle sıkıntıda olan insanların sıkıntılarından kurtulduğu dönemleri temsil eder. Bu dönemde yapılan etkinlikler de bu amaçla yapılmaktadır. İnsanlar, kötülüklerden kurtulmak ve huzur bulmak amacıyla böyle etkinlikler yapar. Biz de bu amaçla yapmış olduğumuz bu aşure dağıtımının hayırlara vesile olmasını diliyoruz. dedi.

GEYAD Başkanı Muhterem Dönmez ise Tatvan Kaymakamlığı ile GEYAD ortak çalışmasıyla ilçenin 7 farklı noktasında aşure kazanları kurduklarını, aşure kazanlarından 6'sının okul bahçelerine, birinin ise çarşı merkezindeki AVM önüne kurulduğunu ve yaklaşık 7 bin kişiye aşure dağıtıldığını söyledi.

Tatvan Kaymakamlığı ve GEYAD işbirliği ile düzenlenen aşure etkinliğine Nizam Eğitim Kurumları, Çağlayan Fem Dersanesi, Güven Erkek Öğrenci Yurdu, İffet Kız Pansiyonu, Ümit Kreşi, Ahmedi Hani Okuma Salonu, Nuriye Hanım Okuma Salonu, YİBO Okuma Salonu ve Yeni Ufuk Hanımlar Derneği sponsor olarak katkıda bulundu.

Aşure etkinliğine, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.