Tekirova'nın büyük bir kısmının imar sorunu çözüldü

29 Kasım 2012 Perşembe 14:02
Tekirova'nın büyük bir kısmının imar sorunu çözüldü






ANTALYA (CİHAN)- Antalya'nın Kemer ilçesi Tekirova beldesinin büyük bir kısmının imar sorunu çözüldü. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca uygulamaya konulan imar planı çerçevesinde Tekirova bölgesinin büyük bir kısmı imar planına dahil oldu. Cumhuriyet Caddesi'nin sağında kalan kısım, Akdeniz Caddesi'nin sağ tarafı ve Cumayeri Mahallesi'nin büyük bir bölümüne imar geldi. Konuyla ilgili toplantı düzenleyen Tekirova ve Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı işletme Birliği(GATAB) Başkanı Yusuf Üras, beldenin çok büyük bir alanın imar sorunun tamamen çözüldüğünün söyledi. İmar planlarının askıya çıktığını duyuran Üras, vatandaşların tapularıyla gereken müracaatlarını yapabileceklerini belirtti. İmar planı yapılırken mümkün olduğunca imar bütünlüğünü bozmamaya dikkat edildiğini vurgulayan Üras, kalan küçük bir bölüm için mücadelenin süreceğini en kısa sürede bu bölgedeki ilgili sorunun çözüme kavuşturulacağını söyledi. İmar planı süreci hakkında da bilgi veren Üras, şunları söyledi: Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yönelik yapılan girişim ve ziyaretler olumlu sonuçlandı. Son imar planı 28 Ocak 2010 tarihinde bakanlığa teslim edil. 23 Kasım 2012 tarihi itibariyle imar planı uygulamaya konuldu. Tekirova'nın tamamının yararlanmasını istedik. Ancak bakanlığımız tarım arazisi gibi gerekçelerle buna izin vermedi. Tekirovamızın çok az bir kısmının imar sorunu kaldı. Bunun için de çalışmalarımız sürüyor.

Bilgilendirme toplantısına katılan AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse de imar planı sürecinin zorlu geçtiğini aktardı. Köse, uzun yıllardır çözülemeyen imar sorununda mutlu sona gelmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Bilgilendirme toplantısının sonunda vatandaşlar merak ettiklerini Başkan Üras'a sordu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.