Tepe: Sarıkamış'ı, kış sporlarının merkezi haline getirmek istiyoruz

06 Aralık 2012 Perşembe 10:15
Tepe: Sarıkamış'ı, kış sporlarının merkezi haline getirmek istiyoruz






KARS (CİHAN)- Kars Valisi Eyüp Tepe, yılın yarısı karla kaplı serhat şehrinde kardan kâr elde edilemediğini, bu bağlamda Sarıkamış´ı bir kış sporları merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Vali Tepe, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yerli yabancı turistin Kars ve Sarıkamış´a gelmelerini sağlamaları ile kardan kâr elde etme döneminin başlayacağını ifade etti. Bugün için emekleme döneminin yaşandığını zamanla Kars ve Sarıkamış´ın bir İsviçre gibi bir Uludağ gibi turizmden gelir elde edebilir olduğunu görmek istediklerini kaydetti. Dolayısı ile çalışmalarının devam ettiğini yatırımcıların yatırımlarını yaptığını ve bu yıl Sarıkamış´ta birkaç yeni otelin açıldığını dile getirdi.

KARS´TA EKİPLER KIŞA HAZIR

Kars'ta iki gündür etkisini artırarak devam eden kar yağışına karşı ekiplerin hazır olduğu belirtildi. Kars´ın karla kışla özdeşleşmiş bir il olduğunu ifade eden Kars Valisi Eyüp Tepe, Kars diğer iller gibi değil, kışla iç içe bir yer ve bu çerçevede bütün ekiplerimiz kışa hazır. Bu tarihten sonra 3 - 4 ay beyaz örtü ile kaplı kalacak ilimizde köy yollarının yağışlardan etkilenmemesi için ise ekiplerimiz hummalı çalışmalarını sürdürecek. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.