Ticaret lisesi öğrencileri Avrupa ülkelerinde staj görebilecek

29 Kasım 2012 Perşembe 17:42
Ticaret lisesi öğrencileri Avrupa ülkelerinde staj görebilecek






ZONGULDAK (CİHAN)- Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri, 2013 yılında Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nda 'Hayat Boyu Öğrenme Programı' çerçevesinde Avrupa ülkelerinde 1 ay staj görecek.

Ereğli Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy ile Ticaret Lisesi Müdürü Numan Korkmaz ve proje sorumlusu öğretmenler, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ı ziyaret ederek projenin detayları hakkında bilgi verdi. Kaymakam İbrahim Çay projenin önemine değinerek okul yöneticilerini kutladı ve başarılar diledi.

Ticaret Lisesi Müdürü Numan Korkmaz, Kdz. Ereğli Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri 2013 yılında Avrupalı oluyor. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nca yürütülen Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci Hareketlilik projeleri kapsamında hazırlanan Avrupa'da Bilgisayarlı Muhasebe Uygulamalarının Araştırılması konulu proje 2012 teklif çağrısı döneminde Türkiye genelinde 2 bin 261 kurum arasından ilk yüzde 15'e girerek uygulamaya layık bulunmuştur. Böylece Kdz. Ereğli Ticaret Meslek Lisesi ve ortağı İstanbul Beşiktaş Mehmet Ali Büyükhanlı Ticaret Meslek Lisesi Öğrencileri 2013 yılı Ocak ayında Almanya, Haziran Ayında ise İngiltere de Bilgisayarlı Muhasebeyi Dünya Ticaretinin öncü iki ülkesinin muhasebe firmalarında 1 'er ay süre ile öğrenme fırsatları olacak. dedi.

Korkmaz, Proje kapsamında Karadeniz Ereğli Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe - Finansman Alanı 12. sınıf öğrencilerinden 16 kişi Almanya, Muhasebe - Finansman Alanı 11. sınıf öğrencilerinden 16 kişi ise İngiltere'de 1 ay süre ile staj görecek. Proje; sadece Bilgisayarlı Muhasebe Alanında ileri donanım sağlamakla kalmayıp, öğrencilerimize 1'er ay yabancı dil (İngilizce) eğitiminin yanı sıra gidilen ülke ve komşularına yapılacak kültür gezileri ile de Avrupa'nın yaşam tarzı, tarihi ve entelektüel birikimi hakkında da yerinde bilgi toplama şansı verecektir. Öğrenci ve öğretmenlerimizin staj sonrası misyonları Türkiye ve Ereğli'mizde devam edecek yaşadıkları ve gördükleri eğitimlerin diğer öğrencilere ve kamuoyuna anlatılması, yaygınlaştırılması sağlanacaktır. ifadelerini kullandı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.