Tosya´nın `5 yıldızlı´ hastanesi gün sayıyor

07 Aralık 2012 Cuma 13:07
Tosya´nın `5 yıldızlı´ hastanesi gün sayıyor






KASTAMONU (CİHAN)- Kastamonu'da sağlık hizmetlerindeki kalite yeni yatırımlarla daha da artacak. Eskisi yıkılarak yenisi yapılan Tosya Devlet Hastanesi binası hızla tamamlanıyor. Yüklenici firma Yeda İnşaat tarafından yapılan prefabrik binaya taşınan Tosya Devlet Hastanesi, geçici binada hizmet veriyor.

Tosya Devlet Hastanesi geçici binada hizmet verirken yeni hastane binası da hızla yükseliyor. 18 bin metrekare alana kurulan yeni hastane, otel konforunda ve rahatlığında inşa ediliyor. Geçtiğimiz aylarda çatısı kapatılan hastane binasının dış cephe kaplaması da önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Dış kaplaması cam giydirme olan hastane binası tamamlandığında modern bir görünüme kavuşacak.

Yeni hastane binasında hastalar ve hasta yakınlarının rahatlığı için her şey düşünüldü. 130 araçlık otoparkı olan yeni binada merkezi ısıtma ve soğutma sistemi bulunuyor. Tosya tarihinin en büyük yatırımı olan devlet hastanesi 18 bin metrekarelik bir alan ile Tosyalılara hizmet verecek. Otel odasını anımsatan tek kişilik 32 metrekarelik yatan hasta odalarında refakatçi yatağı yanı sıra televizyon, buzdolabı, klima, banyo ve tuvalet yer alacak. Yeni Tosya Devlet Hastanesi, tek kişilik odalarda olmak üzere 100 yatan hasta yatağı, diyaliz ünitesinde 15 yatak, yoğun bakım ünitesinde 15 yatak, acil serviste 10 yatak ve müşahedede 10 yatak olarak toplam 150 yatak ile hizmete başlayacak.

Dış cephe kaplamasında sona gelinen hastane binasında iç dekorasyon çalışmaları da hızla devam ediyor. Otel konforunda dizayn edilen hastane binasında asma tavan yapılarak taşıyıcı borular üstten geçiriliyor. Yeni hastane binasında hastalar için kullanılacak oksijen ve diğer gazlar hasta yataklarına kadar getiriliyor.

Önümüzdeki günlerde havaların durumuna göre yapılacak çevre düzenlemesinin ardından yeni hastane binası tamamlanmış olacak. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.