TÜBİTAK'ın Formula'sı bu yıl İzmir'de yapılacak

12 Temmuz 2011 Salı 11:18
TÜBİTAK'ın Formula'sı bu yıl İzmir'de yapılacak






TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları, İzmir Pınarbaşı Ülkü Yarış Pisti'nde yapılacak. TÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamaya göre Türkiye'nin her yerinden üniversite takımlarının kendi ürettikleri araçlarla katılacağı TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları Yarışı'nın bu yıl yedincisi, TÜBİTAK Hidrombil'in ise beşincisi gerçekleştirilecek.

11-17 Temmuz tarihleri arasında İzmir Pınarbaşı Ülkü Yarış Pistinde yapılacak TÜBİTAK Formula G-Güneş Arabaları Yarışı'nda 33 üniversitenin 38 takımı, TÜBİTAK Hidromobil-Hidrojen Enerjili Araba Yarışlarında ise 15 üniversitenin 20 takımı yarışacak.

Alternatif enerji kaynakları konusunda kamuoyunda farkındalığı artırmak, üniversite öğrencilerini takım çalışmasıyla yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışacak ürünler ortaya koymaya özendirmek amacıyla düzenlenen TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları Yarışı ve TÜBİTAK Hidromobil Hidrojen Arabaları Yarışı, öğrencilerin yaratıcı fikirlerini üretime geçirebilmelerine ve kendilerini geliştirebilmelerine de imkan sağlıyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.