TÜGİK: Son 1 yılda 36 bin kişiyi işe aldık

16 Temmuz 2011 Cumartesi 13:03
TÜGİK: Son 1 yılda 36 bin kişiyi işe aldık






Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Başkanı Erkan Güral, işsizliğin 32 ay aradan sonra yeniden tek haneli rakamlara düşmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Güral, genç işadamları olarak istihdama 36 bin kişiyi işe alarak destek verdiklerini açıkladı. Başkan Güral, yazılı bir açıklama yaparak istihdam verilerini değerlendirdi. 2008'de yaşanan küresel ekonomik krizin başta Avrupa olmak üzere birçok ülkede olumsuz etkilerinin devam ettiğini belirten Güral, dünya krizle boğuşurken Türkiye'nin büyümeye paralel olarak istihdam artışını da yakaladığına dikkat çekti. 
Güral, "Bu durum, potansiyelimizi ve istikrarımızı göstermesi bakımından anlamlıdır. Büyüme ve istihdam verilerindeki olumlu gidişat; Türk ekonomisinin doğru ve istikrarlı bir çizgide ilerlediğinin göstergesidir. Özellikle istihdamın sektörel kompozisyonunda 'sanayi sektöründe istihdam edilenlerin' payının 0,7 puan artmış olması dikkat çekicidir. Büyüyen sanayi istihdama da ciddi katkılar sağlamaktadır" dedi. Türk genç işadamları olarak istihdam artışındaki bu olumlu tabloda katkıları bulunduğunu ifade eden Güral, son bir yıl içinde 36 bin kişilik ilave istihdamla bu artışa katkı sunduklarını kaydetti. İstihdama sağlanan bu katkıda Türk ekonomisine, siyasi istikrara ve genç girişimcilere duyulan güvenin büyük payı olduğuna işaret eden Güral, "İşsizlikteki bu gerilemenin devam edeceğine inanıyoruz. Ekonomimize ilişkin projeksiyonlarımız; önümüzdeki süreçte de işsizliğin istikrarlı bir biçimde azalacağı yönündedir" ifadelerini kullandı. 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.