`Türk Edebiyatında Abdurrahim Karakoç´ paneli düzenlenecek

05 Aralık 2012 Çarşamba 10:59
`Türk Edebiyatında Abdurrahim Karakoç´ paneli düzenlenecek






NİĞDE (CİHAN)- Kültür ve Turizm Bakanlığı Niğde İl Halk Kütüphanesi ile Yazarlar ve Sanatçılar Birliği (YAZSANBİR) ortaklaşa `Türk Edebiyatında Abdurrahim Karakoç´ konulu panel düzenleyecek. 8 Aralık Cumartesi Niğde Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda yapılacak panel, saat 14.00'da gerçekleştirilecek.

`Türk Edebiyatında Abdurrahim Karakoç´ konulu panelin oturum başkanlığını İsmail Özmel yapacak. Konuşmacılardan Muhsin İlyas Subaşı, `Abdurrahim Karakoç´un Türk Halk Kültüründe ki Yeri´, Hayrullah Eraslan, `Abdurrahim Karakoç´un Şiirlerinin Etki Alanı´, Kibar Ayaydın, `Mihriban Şiirinde Aşk´ın Halleri´, Osman Aytekin, `Hasan´a Mektupların Şairi Abdurrahim Karakoç´ konulu sunumlarını yapacak.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan YAZSANBİR Başkanı Hayrullah Eraslan, Abdurrahim Karakoç, Türk halk şiirinde çok önemli bir şairdir. Şiirleriyle Türk toplumu derinden etkilemiştir. Türk edebiyatında kalıcı bir yer edinen Abdurrahim Karakoç ile ilgili panel gerçekleştireceğiz. Bu etkinliği YAZSANBİR ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Niğde İl Halk Kütüphanesi ile ortaklaşa yapacağız.dedi.

Eraslan, 8 Aralık Cumartesi günü Niğde Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda yapılacak panelimize Abdurrahim Karakoç sevenler ve şiir dostları davetlidir. şeklinde konuştu.

Abdurrahim Karakoç panelinin ardından Hayrullah Eraslan, Kibar Ayaydın, İsmail Özmel, Muhsin İlyas Subaşı ve Osman Aytekin, kitaplarını okuyucuları için imzalayacak.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.