Türk medyasından ABD seçimlerine yoğun ilgi

07 Kasım 2012 Çarşamba 10:42
Türk medyasından ABD seçimlerine yoğun ilgi






İSTANBUL (CİHAN)- Dünyanın nefesini tutarak izlediği ABD'deki başkanlık seçimleri, Türk medyasındaki haberlerde zirve yaptığı belirlendi.

Medya Takip Ajansı Interpress'in yaptığı araştırmaya göre, Amerika'da aylar öncesinden başlayan başkanlık seçim kampanyalarının en yoğun olduğu Ekim ayı başından bu yana ülkemiz yazılı ve görsel medyasında toplam 2 bin 650'yi aşan haberle çok yakından takip edildiği ortaya çıktı.

Araştırmada, ABD'deki başkanlık seçimlerinin zirve yaptığı Ekim ayından bu yana televizyonlarda yayınlanan haber kuşaklarında gazete sayfalarından daha çok yer aldığını ortaya çıkardı. 60'ı aşkın televizyon kanalında yayınlanan sabah, öğlen, akşam ve gece haber kuşaklarında geçen 30 günü aşkın sürede toplam bin 562 adet haberin yer aldığı tespit edildi.

Ulusal, bölgesel ve yerel 2 binden fazla gazete ve derginin Interpress tarafından tek tek incelenmesiyle oluşan aynı araştırma sonuçlarına göre ise, Ekim ayından başlayarak seçim sonuçlarının belli olduğu 7 Kasım tarihine kadar yazılı basında bin 108 adet haberin yer aldığı belirlendi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.