Türkiye Büyükelçisi, Minsk Grubu´nu aktif olmaya çağırdı

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:17
Türkiye Büyükelçisi, Minsk Grubu´nu aktif olmaya çağırdı






BAKÜ (CİHAN)- Türkiye´nin Azerbaycan Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, AGİT Minsk Grubu´nu işgal altındaki Dağlık Karabağ konusunda daha aktif olmayı çağırdı. Coşkun, aksi halde Azerbaycan´ın işgal altındaki topraklarını kurtarmaya yeterli gücü olduğunu söyledi.
Azerbaycan basınına konuşan Büyükelçi Coşkun, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) tarafından oluşturulan ABD, Fransa ve Rusya eş başkanlığındaki Minsk Grubu´nun Karabağ sorunun barışçıl yollarla çözülmesi için çaba sarf etmesi gerektiğini dile getirdi.
Türkiye´nin AGİT´in Minsk Grubu´nun çalışmalarını desteklediğini hatırlatan Coşkun, Fakat 20 yıldır kayda değer bir ilerleme sağlanamadı. Ermenistan ve Azerbaycan arasında yapılan ateşkes ile 'Dağlık Karabağ işgali hal oldu' gibi anlaşılmasın. Azerbaycan topraklarının önemli bir kısmı, Ermenistan´ın işgali altındadır. diye konuştu.
Cephe hattında taraflar arasında aralıklarla yaşanan kısa süreli çalışmaların Ermenistan´ın işgalci tavrından kaynaklandığını da dile getiren Büyükelçi Coşkun, bölgede barışın sağlanılmasının yolu Dağlık Karabağ´ın işgalden kurtulmasından geçtiğini kaydetti.
Sorunun barışçıl yolla hal olunmasını umduğunu dile getiren Büyükelçi Çoşkun, Eğer bu olmazsa, Azerbaycan´ın topraklarını işgalden kurtarmaya yeterli gücü var. ifadelerini kullandı.



CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.