Türkiye ile Cebelitarık Hükümeti arasında anlaşma imzalandı

04 Aralık 2012 Salı 17:10
Türkiye ile Cebelitarık Hükümeti arasında anlaşma imzalandı






LONDRA (CİHAN)- Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Cebelitarık Hükümeti Arasında Vergi Konularında Bilgi Değişimi Anlaşması bugün Türkiye´nin Londra Büyükelçiliği'nde imzalandı.

Anlaşmaya, Türkiye adına Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci, Cebelitarık adına ise Mali Hizmetler Bakanı Sayın Gilbert Licudi imza attı. Cezai ve hukuki vergi konularında iki ülke arasında tam bir bilgi değişiminin yapılmasını öngören anlaşma ile vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi konusunda önemli bir adım daha atıldığı belirtildi.

Büyükelçilikten yapılan yazılı açıkalamada şöyle denildi:

Uluslararası ticaretin gelişmesi, pek çok yararının yanı sıra vergi kayıp ve kaçağının artması gibi sonuçları da beraberinde getirdiğinden ülkeler, 'Vergi Konularında Bilgi Değişim Anlaşması' akdetmeye başlamışlardır.

Cebelitarık ile imzalanan bu anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle birlikte, her tür ve tanımdaki vergiler ile ilgili olarak inceleme elemanlarınca ihtiyaç duyulabilecek bilgiler diğer ülke yetkili makamlarından talep edilebilecektir. Anlaşma ayrıca, tarafların yetkili temsilcilerinin vergi incelemesi amacıyla gerektiğinde bir diğerinin ülke toprağında inceleme yapabilmesine, ilgili kişilerle görüşebilmesine veya yapılmakta olan bir vergi incelemesine katılabilmesine de imkan sağlamaktadır.

5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunumuzda, vergi kayıp ve kaçakları ile mücadele amacıyla özel bir düzenlemeye yer verilmiş ve Bakanlar Kurulunca ilan edilecek ülkelerde yerleşik olan veya faaliyette bulunan kurumlara nakden veya hesaben yapılan veya tahakkuk ettirilen her türlü ödemeler üzerinden, bu ödemelerin verginin konusuna girip girmediğine veya ödeme yapılan kurumun mükellef olup olmadığına bakılmaksızın yüzde 30 oranında vergi kesintisi yapılması hüküm altına alınmıştır.

Türkiye ile Cebelitarık arasında imzalanan bu anlaşma, taraflar arasında etkin bir bilgi değişimi yapılabilmesi imkanı sağlayacağından, iç mevzuatımızda yer alan ve daha ağır bir vergileme öngören hüküm Cebelitarık için uygulanmayacaktır. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.