Türkiye'deki AVM'leri incelemeye geliyorlar

11 Temmuz 2011 Pazartesi 13:45
Türkiye'deki AVM'leri incelemeye geliyorlar







Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), bünyesinde faaliyetlerine devam eden Genç Müsiad Ankara Şubesi, üyelerinin kişisel gelişimi ve kendilerine model edinmeleri amacı ile düzenlediği Tecrübe Paylaşım toplantılarıyla üyelerini ünlü iş adamlarıyla buluşturuyor. Acity Yönetim kurulu Başkanı Birol Ceyhan 'ın konuk olduğu, AVM'lerin Gelişimi ve Potansiyeli başlıklı seminerde, alış veriş merkezlerinin ortaya çıkışı ve Türkiye'deki yapılanmaları hakkında bilgiler masaya yatırıldı.

AVM'lerin Türkiye'de geldiği noktaya değinen Ceyhan, "Gelinen noktada Türkiye'de bulunan AVM'ler, bu sektörün devleri tarafından takip ediliyor. Amerika ve Arap ülkelerinden gelerek ülkemizdeki alışveriş merkezleri inceleniyor, fotoğrafları çekiliyor ve model alınıyor. Çok gerilerden başlanmasına karşın daha fazla çalışarak ve kafa yorarak aradaki açığı hızla kapatıp, neredeyse tüm dünyanın önüne geçmiş durumdayız." dedi.

Ankara'nın ticari potansiyelinin çok yüksek olduğuna da değinen Ceyhan, tüketimin arttığı başkent'te yeni AVM'lere ihtiyaç olduğunu söyledi. 2020 yılında Ankara'da 100 AVM olsa bile her birinin ayakta kalacağına inandığını söyleyen Ceyhan, "Gardroplarımız her geçen gün genişliyor. Elektronik gereçlere olan ihtiyaçlar ve talepler artıyor. Tüketim oranlarının yüzde 100'ün üzerinde artış göstermesi AVM'nin işlerliğini arttırıyor. Bu arz talep doğrultusunda da yeni AVM'lere ihtiyaç doğuyor. Tüketim artışı var olduğu sürece alış veriş merkezleri de var olacak." diye konuştu.

Ceyhan, yapılan bir istatistiği de Genç Müsiad üyeleriyle paylaşarak, "Türkiye'de çalışan bir kadının yılda ortalama 15 ayakkabı satın aldığı tespit edildi. Bu ürünlerin de neredeyse yarısı marka sınıfına giren ürünler. Yani hem tüketim arttı hem de bu doğrultuda ulaşılabilirlik kolaylaştı. İşte bu gerçeklikle düşünüldüğünde, Türkiye AVM çöplüğüne dönüşmeyecektir, demek yanlış olmaz." ifadelerini kullandı.

Seminer sonrasında Acity Yönetim Kurulu Başkanı Birol Ceyhan'a katılımlarından dolayı plaket takdim eden Genç Müsiad Ankara Şube Başkanı Mustafa Cüneyt Uzun, "Genç Müsiad üyelerinin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak, onlara yeni ufuklar oluşturabilecek her çalışmada elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Kendi alanlarında tecrübe sahibi olan büyüklerimizle, üyelerimizi buluşturduğumuz seminer ve paneller yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.