Türkiye'den tek taraflı güvenli bölge hazırlığı

Türkiye Suriye toprakları içerisinde güvenli bölge oluşturmak için hazırlıklarını tamamladı. İddiaya göre tek taraflı harekete geçmeye hazırlanan Ankara'nın ilk hedefi mültecilerin güvenli bir şekilde ülkelerine geri dönüşünü sağlamak.

24 Ekim 2014 Cuma 09:25
Türkiye'den tek taraflı güvenli bölge hazırlığı






Türkiye'den tek taraflı güvenli bölge hazırlığı

Suriye'den gelen mültecilerin geri dönüşünü kolaylaştırmayı hedefleyen Ankara, bu ülke sınırları içerisinde güvenli bölgeler oluşturmak için tek taraflı harekete geçmeye hazırlanıyor.
Meclis kulislerinde Türkiye'nin tek taraflı güvenli bölge ilan etmesinin an meselesi olduğu konuşuluyor. Türkiye Gazetesi'nde bu konuda yer alan habere göre TSK'nın bu konuda hazırladığı güvenlik şemsiyesi için uluslararası testek arayışı sürüyor.

Türkiye'nin Suriye'ye karadan müdahale için 3 şartından 1'i "güvenli bölge" kurulmasıydı... Uluslararası kamuoyunda konuyla ilgili tek bir somut destek gelmedi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş geçen hafta "Türkiye istediği anda güvenli bölge oluşturabilir" diyerek sınırlımız içinde atılacak bir adımın sinyalini verdi.

PLANLAR BİLE HAZIR

Lübnan'ın sınırı kapattığını, yeni göç dalgasının da eskisinden çok daha büyük olacağını hesaplayan Ankara, Suriye ya da Türkiye tarafındaki güvenli bölge ile sığınmacıları karşılamayı düşünüyor. Koalisyon itiraz ederse " O zaman siz çözüm bulun" denilecek. Konu Genelkurmay Başkanlığı ile görüşüldü. Suriye tarafındaki güvenli bölgenin planları hazırlandı
Son Güncelleme: 24.10.2014 09:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.