Türkiye'den Yunanistan'a baklava yardımı

19 Temmuz 2011 Salı 16:17
Türkiye'den Yunanistan'a baklava yardımı






Wall Street Journal, Türkler ve Yunanların baklava atışmasına işaret ederek, Türkiye'nin ünlü baklava üreticisi, Nadir Güllü'nün Atina'da 5 dükkanı olan Yunanlı bir firmaya her ay yaklaşık 2 ton baklava ve diğer Türk tatlılarından gönderdiğine dikkat çekti.

Türkiye ve Yunanistan’ın baklavadaki rekabeti yabancı basında “Türkiye’den Yunanistan’a baklava ile mali yardım” yorumuyla yer aldı. Wall Street Journal gazetesi, Türkler ve Yunanların baklava atışmasına işaret ederek, Türkiye'nin ünlü baklava üreticisi, Nadir Güllü'nün Atina'da 5 dükkanı olan Yunanlı bir firmaya her ay yaklaşık 2 ton baklava ve diğer Türk tatlılarından gönderdiğini vurguladı. 

ABD'nin borsa ve iş çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal, Türkler ve Yunanların yüzyıllardır en iyi baklavayı kimin yaptığına dair birbirleriyle atıştıkları, ancak son 10 yıldır Türkiye'nin ünlü baklava üreticisi, Karaköy Güllüoğlu'nun sahibi Nadir Güllü'nün Atina'da 5 dükkanı olan "Baklavas Epe" adlı Yunanlı bir firmaya her ay yaklaşık 2 ton baklava ve diğer Türk tatlılarından gönderdiğini ifade etti. 

-"YUNANİSTAN'DA BAKLAVA BİR LÜKS OLDU"- 

Krizle birlikte Yunanlı firmanın 5 mağazasından 3'ünü kapatmak zorunda kaldığı belirtilen haberde, Yunanlı firmanın Akdenizin karşı kıyısından gelen tatlılar için yaklaşık 160 bin euro borçlandığı ifade edildi. 

Gazete, "Baklavas Epe"nin şirket sözcüsünün "Yunanistan'da baklava bir lüks oldu, 3 kilo kıymanın fiyatı 1 kilo baklavayla aynı" dediğine dikkat çekerek, Güllü'nün firmanın borcunu bir yıl içinde ödemesi gerektiğini söylediği ifade edildi. 

ABD dahil dünyada 85 ülkede satış yapan Türk firmanın sahibi Nadir Güllü'nün Yunanlı firmaya, "Tamam, yavaş yavaş ödemeye devam edin, biz bunu dostluk ve Türk ahlakı için yapıyoruz” dediği kaydedildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.