U20 Dünya Kupası için FIFA yetkilileri, Bursa Atatürk Stadı'nı inceledi

04 Aralık 2012 Salı 11:53
U20 Dünya Kupası için FIFA yetkilileri, Bursa Atatürk Stadı'nı inceledi






BURSA (CİHAN)- Türkiye'de yapılacak 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası öncesinde FIFA heyetinin maçların yapılacağı statlardaki incelemeleri sürüyor. Heyet bugün de Bursa Atatürk Stadı'nda incelemelerde bulundu.

2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası öncesinde karşılaşmaların oynanacağı statları gezen FIFA yetkilileri, Bursa Atatürk Stadı'nda incelemelerde bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) çalışanlarından oluşan 10 kişilik yerel organizasyon komitesi çalışanları eşliğinde stadı gezen 14 kişilik FIFA yetkilileri geniş çaplı incelemede bulundu. Stadın tüm bölümlerini gezerek sürekli notlar alan FIFA yetkilileri, TFF ve Bursaspor yetkililerine bazı konularda notlar aldırdığı gözlendi.

Atatürk Stadı'ndaki inceleminin öncesinde turnuvanın maskotu olan Kanki, basına tanıtıldı. Tanıtımın ardından basın toplantısı ile düzenlenecek olan etkinlik hakkında bilgi verildi.

Basın toplantısına Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Bursa Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü (GHSİM) Süleyman Şahin, FIFA Müsabakalar Sorumlusu Rhiannon Martin, TFF, FIFA Organizasyon Komitesi üyesi ve U20 Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Turnuva Koordinatörü Süheyl Önen, FIFA Organizasyon Komitesi üyesi ve U20 Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Turnuva Direktörü ve TFF Uluslar arası etkinlikler sorumlusu İlker Uğur, Bursaspor yönetim kurulu üyeleri Recep Bölükbaşı, İrfan Koç ve İsmet Demirel katıldı.

BU TURNUVA BURSA İÇİN BÜYÜK BİR SINAV OLACAK

Basın toplantısında konuşan Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, 2013 yılında Türkiye´de yapılacak olan turnuvanın maçlarının 7 ilde oynanacağını hatırlatarak, İlimizde grup, çeyrek final ve yarı final olmak üzere 9 maç oynanacak. Bu incelemelerin ardından eksikler giderilecek ve yol haritasını belirleyeceğiz. Bursa spor kentidir, bu nedenle tüm halkımızın bu turnuvaya ilgi göstereceğini umuyorum. Bu organizasyon Bursa için büyük bir sınav olacak. dedi.

TFF Uluslararası Etkinlikler ve Dış İlişkiler Koordinatörü ve Süheyl Önen de, FIFA'nın ikinci büyük organizasyonu Bursa'da eleme maçları yapılacak. Geniş bir inceleme heyeti geldi. Şartlar inceleniyor. Bursa'da alt yapıda sorun yok. Şampiyonlar Ligi maçları da oynandı. Tüm Bursa halkını bu organizasyona desteğe bekliyoruz, maçlarda destek bekliyoruz. şeklinde konuştu.

FIFA Müsabakalar Sorumlusu Rhiannon Martin ise gördükleri sıcak ilgiden dolayı herkese teşekkür ederek, Önemli bir organizasyon olacak. Burada olmaktan memnunluk duyuruz. Stadın çiminin şimdiden çok kaliteli olduğunu söyleyebilirim. Çalışmalardan memnununuz. Maç biletlerinin satışı FIFA ve TFF sitesi üzerinden satışa çıktı. Bu organizasyon şehir için önemli. Tüm aileleri çocuklarıyla birlikte maçları izlemeye bekliyoruz. Ülkenin ve Bursa'nın tanıtım için çok önemli bir organizasyon olacak. dedi.

Bursaspor 2. Başkanı Recep Bölükbaşı da, Bursaspor olarak ülkemizi Avrupa Kupalarında temsil ettik. Stadımız ve zemin iyi durumda. Kendileri de yaptıkları ön incelemeden memnun göründüler. Eksikler varsa giderilecek. Türkiye ve Bursa için güzel bir organizasyon olacak. TFF ve FIFA'ya teşekkür ediyoruz. şeklinde değerlendirmede bulundu.

Daha sonra, Turnuvanın maskotu Kanki tarafından maç için hazırlanan ilk bilet ve FIFA Müsabakalar Sorumlusu Rhiannon Martin tarafından maçlarda kullanılacak top Vali yardımcısı Vedat Müftüoğlu´na verildi.

HEYET YARIN DA TRABZON'DA İNCELEMELERDE BULUNACAK

FIFA heyeti ardından stadın tüm bölümlerinde incelemelerde bulundu. FIFA heyeti U20 Dünya Kupası öncesinde statlarda yaptığı titiz incelemeleri kapsamında Atatürk Stadı'nda da başta saha olmak üzere, çim, soyunma odaları, güvenlik, giriş çıkışlar, medya alanları, basın odaları, biletler ve pazarlama ile reklam alanları ve tuvaletlere varana kadar bütün bölümler en ince ayrıntısına kadar incelendi.

Kapalı bulunan bölümleri de açtırıp bakan FIFA yetkililerinin, özellikel TFF yetkililerine bol bol not tutturdukları gözlendi. FIFA heyeti ayrıca Bursaspor´un Vakıfköy ve Özlüce tesislerinde de incelemede bulundu.
Heyet, stat ziyaretleri kapsamında yarın Trabzon Hüseyin Avni Aker ve Yeni Rize Şehir Stadı, 6 Aralık Perşembe günü de Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nda incelemelerde bulunacak.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.