Uğur: Serbest kıyafet dar gelirli ailenin evine bomba düşürür

29 Kasım 2012 Perşembe 13:04
Uğur: Serbest kıyafet dar gelirli ailenin evine bomba düşürür






NEVŞEHİR (CİHAN)- Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nın 2013 yılında başlatacağı öğrencilere serbest kıyafet uygulamasının dar gelirli ailelerin evlerine bomba düşüreceğini söyledi.

Mustafa Uğur, yaptığı açıklamada, MEB'e bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin yürürlüğe konulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete'de yayımlanması ile birlikte tartışmanın da büyüdüğünü belirtti.

İdareci ve öğretmenlerin okulda yaşayabilecekleri sorunları konuşmaya başladığını kaydeden Uğur, Nevşehir merkezde yaptığımız okul ziyaretlerinde idareciler ve öğretmenlerin görüşlerine başvurduk. Son derece tepkili olan öğretmenler kılık kıyafet tercihinden dolayı öncelikle disiplin vakaları yaşanmasından endişe duyuyorlar. Hali vakti yerinde olan öğrencinin giyeceği kıyafetler ile alım gücü düşük öğrencinin giyebileceği kıyafetler arasında fark oluşacağından öğrenciler üzerinde ciddi psikolojik sorunlar çıkacağını düşünüyorlar. Bu durumun okula, sınıfa ve aileye olumsuz yansıyacağı endişesini ve kaygısını taşımaktadırlar. Diğer taraftan kılık ve kıyafet serbestliği algısı ve düşüncesi ile her öğrenci farklı tercih içerisine girerek, öğretmenleri ve okul yöneticileri ile farklı tartışmalara neden olacağı ve iletişimin farklı zeminlere kayacağı belirtilmektedir. Diğer taraftan şu an itibari ile uygulanan öğrencilerin okul kıyafetleri uygulamasında, kişilerin öğrenci oldukları tespiti ve bunun getirdiği olumlu hava eğitimde yaşanabilmesi mümkün olan pek çok olaya engel olduğu söylenmektedir. Yeni uygulama ile öğrencilerin her gün ne giyeceğim tartışması ile beraber, aile içi iletişim sıkıntıları yaşanacağı şimdiden gözükmektedir. dedi.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi olarak kendilerinin de aynı endişeleri taşımakta olduklarını kaydeden Uğur, Zira ülke geneli ekonomik tablo ortada iken alım gücü yönünden düşük geniş bir kesim var iken mevcut uygulamanın eğitimi olumsuz yönde etkilemekle beraber, çok çeşitli başlıkta başka sorunlar yaratacağı bir gerçektir. ifadelerini kullandı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.