Ünlü Türk bestekâr Itri, ölümünün 300. yılında Brüksel´de anıldı

06 Aralık 2012 Perşembe 13:48
Ünlü Türk bestekâr Itri, ölümünün 300. yılında Brüksel´de anıldı






BRÜKSEL (CİHAN)- Avrupa´nın başkenti Brüksel´de büyük Türk bestekârı Itri'nin besteleri seslendirildi. Yunus Emre Enstitüsü ünlü bestekârı ölümünün 300. yılında bir konserle andı.

Klasik Türk Musikisinin en önemli temsilcilerinden olan, şair, hattat ve büyük bestekâr Buharizade Mustafa Itri (1640-1712), ölümünün 300. yılında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) tarafından ilan edilen `2012 Itri Yılı´ etkinlikleri kapsamında verilen bir konserle Brüksel´de anıldı.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Brüksel Yunus Emre Türk Kültür Merkezi´nde düzenlenen konserde, Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Doğan Dikmen´in yönetiminde sahne alan `Akis Grubu´ Türk Sanat Müziği sevenlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Konser, Brüksel Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Ali Köse´nin açılış konuşmalarının ardından başladı. Yaklaşık bir saat süren konserde Itri'nin 10 eseri seslendirildi. Konser sırasınca, Akis Grubu Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Doğan Dikmen repertuvarda yer verilen eserler hakkında izleyenlere kısa bilgiler vererek, Itri´nin Türk Klasik Müziğine katkılarına değindi. Brüksel ve çevresinde yaşayan Türklerin yanı sıra yabancı davetlilerin de yoğun ilgi gösterdiği konser büyük beğeni topladı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.