Van Özalp ilçesinde sel suları can aldı

17 Temmuz 2011 Pazar 13:17
Van Özalp ilçesinde sel suları can aldı






Van'ın Özalp ilçesinde 2'si sel sularına kapılan 1'i de yıldırım çarpması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış sonrası Hacıkışlak köyünde ikamet eden Ramazan A.'ya (16) yıldırım çarptı. Ramazan A., yakınları tarafından hastaneye götürüldüğü sırada yolda hayatını kaybetti. Boğazkesen köyünde ikamet eden ve sel sularına kapılarak kaybolan Hamit Boyacı (65) ve Fı rat Taylan'ın (14) yapılan arama çalışmaları sonucu cansız bedenleri bulundu. 2 cenaze de Özalp Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sağanak yağış sonrası 8 köy sular altında kalırken, 2 köye ise ulaşım sağlanamıyor. Ulaşım sağlanamayan köylere Van, Özalp ve Saray ilçelerinden sevk edilen iş makineleri sabah saatlerine kadar çalıştı.

Özalp Kaymakamı Şener Çağlar, su baskınlarının yaşandığı köylerde incelemelerde bulunurken, Van Valisi Münir Karaloğlu da sabah saatlerinde bölgeye hareket etti.

Öte yandan, Kırkçalı köyünde ikamet eden Müyeser Ertürk isimli hamile kadın rahatsızlanınca 112 acil servis ekipleri hemen harekete geçti. Köye ulaşımı sağlayan köprünün yıkılması sonucu dereyi güçlükle geçerek hamile kadına ulaşan sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi yaptılar. Daha sonra hasta kadını sedyeye bağlayarak iş makinesinin yardımıyla dereden geçiren sağlık ekipleri, hemen hastaneye geçtiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.