Verbund EnerjiSA'daki hisselerini Alman E.ON şirketine sattı

04 Aralık 2012 Salı 10:33
Verbund EnerjiSA'daki hisselerini Alman E.ON şirketine sattı






VİYANA (CİHAN)- Türkiye'de enerji alanında önemli projelere imza atan Avusturyalı enerji devi Verbund'un EnerjiSA'daki yüzde 50 ortaklığı Alman enerji şirketi E.ON'a devredildi.

Verbund şirketinin internet sitesinden duyurulan devir işlemine göre imzalar Pazartesi günü atıldı.

Verbund ve E.ON şirketlerinin hisse devri konusunda uzun zamandır görüşme yürüttükleri biliniyordu.

Verbund'un EnerjiSA hisseleri karşılığında E.ON'a ait Almanya ve Avusturya'daki 2TW kapasitedeki sekiz hidroelektrik santralini devralacak.

Şirketin yaptığı duyuruda Avrupa pazarında lider oyunculardan biri olma stratejisinden dolayı Türkiye pazarından çıkıldığına yer verildi. İtalya ve Fransa gibi pazarların da ilgi alanı olmadığını açıklayan şirket, Avusturya ve Almanya pazarlarına konsantre olacağını açıkladı.

2007 yılında 243,9 milyon euro karşılığında EnerjiSA'ya ortak olan Avusturyalı şirketin Türkiye pazarına 5 yıl içerisinde toplam 1,1 milyar euro para aktardığı biliniyor.

Uzun süredir Türkiye pazarına girme isteğinde olduğu bilinen Almanya'nın en büyuk enerji şirketi olan Düsseldorf merkezli E.ON şirketi, dünya genelinde 73 bin çalışana sahip. 2011 yılında cirosunu yüzde 20 artırarak 113 milyar euroya çıkaran şirket, tarihinde ilk kez 2011 yılında 1 milyar euro zarar etmişti.

Kriz döneminde çalışan sayısını 5 bin kadar azaltan şirketin, Türkiye'de yatırım için ne kadar bütçe ayıracağı merak ediliyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.