Yıldız: Bu sıkıntının telafi edileceğine inanıyorum

05 Aralık 2012 Çarşamba 12:05
Yıldız: Bu sıkıntının telafi edileceğine inanıyorum






ANKARA (CİHAN)- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, uçağının merkezi Irak hükümetince Erbil´e inmesine izin verilmesi ile ilgili, Bu sıkıntının kendileri tarafından büyümeden telafi edileceğini tahmin ediyorum. dedi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Meclis´te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Uçağının Erbil´e inmesine izin verilmemesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yıldız, konuyla ilgili bilgi eksikliği olmadığını ancak iletişim eksikliği bulunduğunu söyledi. Yıldız, Mahcubiyetlerini telafi etmek isteyeceklerdir. Onlar bizim kardeşlerimiz. dedi. Türkiye´nin, Irak´ın bütünlüğüne saygılı bir ülke olduğunun altını çizen Yıldız, Bu sıkıntıların kendileri tarafından büyümeden telafi edileceğine inanıyorum. diye konuştu. Irak´ın Enerjiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Petrolden Sorumlu Bakanı´nı Türkiye´ye davet ettiğini söyleyen Yıldız, Kendilerinin davet etmesi üzerine onları da değerlendireceğiz. Bu iletişim kopukluğunu onlar adına da telafi ederiz diye düşünüyorum. dedi. Resmi bir davetin yapılıp yapılmadığının sorulması üzerine Yıldız, Hep bilirler, Sayın Başbakan Yardımcısı Şehristani ve Petrol Bakanı Luabi´yi biz her zaman İstanbul´da boğazda balık yemeye davet ediyoruz. dedi.

Bakan Yıldız, Irak´a bir nota verilmesinin söz konusu olup olmadığı sorusu üzerine, Hayır, notalık bir durum yok. cevabını verdi. Kuzey Irak´tan enerji alımları konusundaki soruya karşılık Yıldız, Irak´ın tamamında 2-3 yıl öncesinden aldığımız işler var. Irak´ın hangi bölgesinde olursa olsun alınan tüm işlerin normalleşmeye konulan bir katkı olarak görüyoruz. Bunu belli ticari şartları olan anlaşmalarla yürütüyoruz. Bizim yol haritamızdan sapmamız söz konusu değil. Yaptığımız işlerin Irak adına da doğru olduğunu düşünüyoruz. şeklinde konuştu.

Yıldız başka bir soru üzerine, Rusya'dan alınan doğalgazın özel sektör eliyle biraz daha artırma kararı alındığın aktardı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.