'Yurtlarda öğrencisi kalan aileler kameralı sistemle bilgilendirilmeyecek'

07 Aralık 2012 Cuma 14:25
'Yurtlarda öğrencisi kalan aileler kameralı sistemle bilgilendirilmeyecek'






ERZURUM (CİHAN)- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kredi Yurtları Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrencilerinin ailelerinin yurda giriş çıkış saatleriyle ilgili sistematik olarak bilgilendirildiğini vurgulayarak, bu nedenle aileleri yurtlara kurulacak kameralarla bilgilendirme gibi gereği görmediğini söyledi. Kılıç, 344 yurdumuzda kalan 308 bin genç, anne babaların bize emanetidir. Dolayısıyla orada bir problem görünmüyor dedi.


Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri´nde incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

YURTLARDA KAMERA SİSTEMİ KURULMASINA GEREK DUYMUYORUM

Bakan Kılıç, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında uygulanacağı iddia edilen kamera takip sistemiyle ilgili bir soruyu da şöyle cevapladı: KYK, şu an, dünyada üniversite öğrencilerine barınma hizmeti sunan en ciddi, en iddialı kurumdur. Hükümet olarak, KYK´ların gençlerin barınma sorununu çözmek için yeniden yapılandırdık. Ancak şu anda kamera ile aileleri bilgilendirme gereğini görmüyorum. Çünkü yurtlara giriş çıkış saatleri çok net bellidir. Bu saatlerle ilgili olarak aileleri sistematik olarak bilgilendiriliyor. 344 yurdumuzda kalan 308 bin genç, anne babaların bize emanetidir. Dolayısıyla orada bir problem zaten görünmüyor dedi.

ÜNİVERSİTELİ GENÇLER SAĞDUYULU OLMALI

Son günlerde üniversitelerde yaşan gerginliklerin sorulması üzerine Kılıç, Bu olaylar bizi ziyadesiyle üzmektedir. Bu tür gerilimlerin son olması gerektiğini düşünüyorum. Eğer ki herkes, tek devlet, tek bayrak, tek millet idealinde aynı değerlerle milletimizin birliğine ve beraberliğine inanıyorsa, geri kalan ince ayrıntıları teferruat olarak görmek lazım. Eğer temel fikirlerin birliği konusunda bir ayrılık söz konusu ise burada hiçbir karşıt öğrenci grubunun bir çatışmaya ya da bir fiziki, fiili şiddet eylemi içeren durumların içerisine girmesine gerek yoktur. Eğer kanunların ihlaline neden olacak konular, ya da girişimler varsa devletin kolluk kuvvetleri gereğini yapacaktır. Erzurum´da son günlerde yaşanan tatsız bir hadise var. Sağduyulu bir şekilde çok önemli ve dikkatli olmaya davet ediyorum. Dünya bakış açıları ne olursa olsun, siyaseten yakınlık hissettikleri camia hangisi olursa olsun, milletimiz uğruna, ülkemizin birliğine ve dirliğine inanan gençlerimizin eğitim ve öğretimine devam etmesi lazım. Yasad ışı eylemler ya da arayışlar içerisinde olanlar varsa onlarla ilgili yapılması gerekenleri yargı makamların ve kolluk kuvvetlerinin takdirine bırakmaları lazım. Hukuk devletinde ihkak-ı hak olmaz. Hukuk devletinde devlet, kendini koruyacak, güce, imkâna, birikime ve inisiyatife sahiptir. Dolayısıyla gençlerimizin karşı karşıya getirilmeleri geçmişte yaşanan bir takım acı hadiseleri hatırlatır ki bu herkesi üzer. şeklinde konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.