3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davada 12 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet istemi

VAN merkeze bağlı Ilıkaynak Köyü'nde, 26 Aralık 2009 tarihinde 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili, güvenlik nedeniyle Zonguldak'a alınan 17 sanıklı davada, 12 sanık hakkında 3’er kez ağırlaştırılmış ömür boyu, 120’şer...

09 Mart 2015 Pazartesi 15:39
3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davada 12 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet istemi






VAN merkeze bağlı Ilıkaynak Köyü'nde, 26 Aralık 2009 tarihinde 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili, güvenlik nedeniyle Zonguldak'a alınan 17 sanıklı davada, 12 sanık hakkında 3’er kez ağırlaştırılmış ömür boyu, 120’şer yıl hapis cezası istendi. Savcı, tutuksuz yargılanan diğer 5 sanığın ise yeterli delil olmaması nedeniyle beraatlerini istedi.
Van'ın Ilıkaynak Köyü'nde 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde muhtar adayları Halis Güleryüz ve Tahir Eskioba'nın yakınları arasında kavga çıktı. Halis Güleryüz'ün oğlu Mehmet Güleryüz, kavgada öldü. İki aile arasında husumetin ardından 26 Aralık 2009`da Eskioba Ailesi'nin yakınlarından 9 kişinin bulunduğu 2 otomobile, köy girişinde pusu kuruldu. Açılan ateşte Aziz Eskioba, oğlu Eyüp Eskioba ve İbrahim Entereli öldü. İki taraf arasında çıkan çatışmada ise 6 kişi yaralandı.
13 SANIK DAHA ÖNCE TAHLİYE OLDU
Güvenlik nedeniyle Zonguldak'a alınan 17 sanığın tutuklu yargılandığı davada, daha önceki duruşmalarda 13 sanık tahliye edildi. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen 31’inci duruşmaya tutuklu sanıklar Halis Güleryüz, Kasım Kıskanç, İkram Beyaztaş, Gürgün Atlı ile 13 tutuksuz sanıktan 6’sı katıldı. Duruşmaya her iki tarafın da yakınlarının katılması üzerine polis salonda güvenlik önlemi aldı. Tutuklu sanıklar suçsuz olduklarını savunarak beraatlerini istedi.
12 SANIK HAKKINDA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
Cumhuriyet Savcısı olayla ilgili verdiği mütalaasında, tutuklu sanıklar Halis Güleryüz, Kasım Kıskanç, İkram Beyaztaş, Gürgün Atlı ve tutuksuz sanıklardan Abdulhekim Yılmaz, Mehmet Kasım Beyaztaş, Ahmet Atlı, Menduh Kıskanç, Mustafa Beyaztaş, Tahir Atlı, Enver Beyaztaş ve Mehmet Beyaztaş’ın suçu fikir ve eylem birliği içinde gerçekleştirdikleri kanısına varıldığını belirterek haklarında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istedi. Savcı, olayda 6 kişiyi öldürmeye teşebbüs suçundan ise 12 kişi hakkında toplam 120’şer yıl hapis cezası istedi. Tutuksuz yargılanan diğer 5 sanığın ise yeterli delil olmaması nedeniyle beraatlerini istedi. Duruşma, mütalaaya karşı sanık avukatlarının savunma yapmaları için ertelendi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.