PKK iki hafta önce tehdit etmişti: Metropolleri vururuz

Ankara Garı'ndaki katliamın ardından polis kanlı saldırıyı aydınlatmak için soruşturmayı çok yönlü sürdürüyor. Barış mitingine katılacak vatandaşları hedef alan saldırı öncesi PKK'nın katliam tehdidi gündeme geldi..

10 Ekim 2015 Cumartesi 15:34
PKK iki hafta önce tehdit etmişti: Metropolleri vururuz






PKK iki hafta önce tehdit etmişti: Metropolleri vururuz

Ankara Garı'nda düzenlenen çifte bombalı saldırının ardından soruşturma çok yönlü sürdürülürken, terör örgütü PKK'nın 12 gün önce büyükşehirlerde katliam saldırısı düzenlemekle tehdit ettiği ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde terör örgütün PKK'nın Beytüşşebap'taki iki saldırısında 2 asker şehit düşmüştü.
Ardından yapılan operasyonda ise 34 PKK'lının öldürüldüğü açıklandı. Ağır kayıpların ardından terör örgütü liderlerinden Murat Karayılan'dan "Metropollere saldırırız" açıklaması gelmişti.

Ankara'da sabaha saatlerinde yaşanan ve 30 kişinin öldüğü saldırı sonrası akıllara PKK yöneticilerinden Murat Karayılan'ın iki hafta önce yaptığı bir açıklama akıllara geldi.
Karayılan, Beytüşşebap'ta 2 askerin şehit edilmesinin ardından terör örgütünün ağır darbe yediği operasyonun ardından tehdit gibi bir açıklama yapmış ve "Yarın onlar şehirlerde daha fazla katliama yönelirlerse o zaman Ölümsüzler Taburu da metropollerde harekete geçer" diye konuşmuştu.

ACEMİLİK YÜZÜNDEN KAYIP VERDİK

Karayılan terör örgütü PKK'nın ağır kayıpları içinde olduğunu kabul etmiş ve şöyle dedi: "Çêman Alayı'na dönük olan ilk safhadaki kayıplarımızın fazla olması eleştirilecek bir husustur. Buna ilişkin daha doğru bir harekat tarzı ve tedbirler geliştirilebilirdi. Yine güçler arasındaki koordinede bazı yetersizliklerin yaşandığı anlaşılıyor. Bu tür kapsamlı ve koordineli eylem planlamalarında tüm güçlerin dakik davranıp herkesin zamanında görev yerine ulaşması gerekiyor ama bir kolda gecikmeler yaşanıyor. Bu yüzden birtakım boşluklar oluşuyor ve bazı kayıplar veriliyor. Aslında bu tarz eylem bir ilktir; acemilikten kaynaklı sorunlar da var. Bundan kaynaklı yetersizlikler yaşanmıştır"

Karayılan'dan bir de tehdit gelmiş ve “Ha yarın onlar şehirlerde daha fazla katliama yönelirlerse o zaman Ölümsüzler Taburu da metropollerde harekete geçer" diye konuşmuştu.
Son Güncelleme: 10.10.2015 15:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.