Suriye'den atılan S-200 füzesi tesadüfen bulundu

Suriye'den atıldığı öne sürülen, fırlatma zamanı henüz net olarak öğrenilemeyen S-200 füzesini vatandaşlar tesadüfen buldu.

19 Temmuz 2018 Perşembe 20:51
Suriye'den atılan S-200 füzesi tesadüfen bulundu






Suriye'den atılan S-200 füzesi tesadüfen bulundu


Türkiye Suriye sınırında, Nurdağı ilçesinde ormanlık alanda bulunan Rus yapımı S-200 füzesine ait parçalar tesadüfen bulundu. Hava savunma sistemlerini atlatarak Türk topraklarına düşen füzenin ne zaman fırlatıldığı, hangi hedefe gönderildiği ise bilinmiyor..


Türkiye Rusya ile ABD arasında hava savunma sistemi tartışmaları devam ederken, Suriye'den atılan bir S-200 füzesinin topraklarımıza düştüğü aylar sonra tesadüfen ortaya çıktı. Türk hava savunma sistemlerini aşarak sınırlarımızın içine düşen füzenin ne zaman fırlatıldığı, nereyi ya da neyi hedef aldığı bilinmiyor. 

ORMANLIK ALANDA BULUNDU

Gaziantep'in Nurdağı İlçesinde, ormanlık alanda bulunan ve Rus yapımı S-200 hava savunma sisteminin füzesine ait olduğu öne sürülen ve detaylı inceleme için Türk Hava Kuvvetleri'nden gelecek ekibi bekleyen enkazın başında güvenlik korucuları nöbet tutuyor.

ESKİ MODEL FÜZE SİSTEMİ S-200

Geçen pazartesi günü Hamidiye Mahallesi sakinlerinin ormanlık alanda fark ederek güvenlik güçlerine bildirdiği enkaz parçasının incelemesine devam ediliyor. Rus S-200 füzesine ait olduğu iddia edilen, enkaz güvenlik kordonuna alınarak yanına ulaşılması engellendi. Jandarmanın olay yerinde yaptığı ilk incelemenin ardından Valilik tarafından yapılan açıklamada, 3-4 ay önce bölgeye düştüğü tahmin edilen enkazın bir uydu ya da füzenin orta motor kısmına ait olabileceği belirtildi. 

Edinilen bilgilere göre füzenin bulunduğu bölgenin çevresinde kimyasal, biyolojik veya nükleer etkiye yol açmayan enkazın ileri teknik için Ankara'ya gönderileceği kaydedildi.


Ormanlık alanda bulunan ve daha sonra Rus yapımı hava savunma sistemi füzesi olabileceği de iddia edilen enkazı ileri teknik inceleme için Türk Hava Kuvvetleri teknik ekip görevlendirdi. Ekibin bölgeye gelişi beklenirken, yaklaşık 1 ton ağırlığındaki enkazın bölgeden helikopter aracılığıyla veya yeni yol açılmasının ardından karayoluyla taşınmasının planları yapılıyor.


Bu arada konunun gündeme gelmesinin ardından meraklı vatandaşların görebilmek için gittiği bölgede enkaza zarar vermesini önlemek için güvenlik korucuları önlem aldı. Enkazın çevresini bantlarla kapatan korucular, bölgede nöbet tutarak meraklı vatandaşların alana yaklaşmasına izin vermiyor.


Teknik incelemenin ardından hazırlanacak raporla; Nurdağı´nda heyecana yol açan enkazın roket, füze orta motor kısmı veya Rus yapımı hava savunma sistemi füzesi olup olmadığı ve bölgeye nasıl düştüğü ortaya çıkarılacak.

ALLAH'TAN NÜKLEER ETKİ YOKMUŞ"

Akşam saatlerinde Gaziantep Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada ise çevrede kimyasal, biyolojik ve nükleer bir etki olmadığı söylendi: İl Jandarma Komutanlığı olay yeri inceleme ekiplerimizce, olay yerinde güvenlik önlemleri alınarak yapılan ilk tespitlere göre, bulunan parçaların bir uydu veya füzenin orta motor kısmına ait olduğu, yaklaşık 3-4 ay önce düştüğü ve çevresinde herhangi bir kimyasal, biyolojik veya nükleer etkiye rastlanılmadığı değerlendirilmiştir. Söz konusu parçalar üzerinde ileri teknik incelemeler devam etmektedir.

Son Güncelleme: 19.07.2018 18:00
Anahtar Kelimeler:
S-200
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.