Üniversite hedefine nasıl ulaşılır

Üniversite nasl kazanılır? Üniversite hedefine nasıl ulaşılır?

23 Eylül 2013 Pazartesi 01:41
Üniversite hedefine nasıl ulaşılır








Hayal edilen üniversite hedefine ulaşabilmek için öncelikle hayattaki amacınızı iyi belirlemeniz gerekir. Hayatta başarı olmuş kişiler incelendiğinde, hepsinin de hayat gayelerini çok iyi belirledikleri görülür. Hayat amacını iyi oturtmuş birey, hedeflerini daha net belirler ve üniversite kazanmakta bu hedeflerden sadece biridir. Hedefine ulaşanların, hedefe varmak için mücadele eden kimseler olduğunu unutmayınız. Bu hayatta amacını iyi bilen biri, hedefine ulaşmak için sabırla çalışır. Peki hedefiniz olan hayal ettiğiniz üniversiteye nasıl ulaşabilirsiniz?

Hayallerini süsleyen üniversitelere girme başarısı göstermiş öğrenciler incelendiğinde, sınava hazırlık süreçlerini planlı ve programlı, yani tam bir disiplin içinde geçirdikleri görülür. Başarısız olan öğrencilerin ise en büyük sıkıntısı ders çalışma disiplinine sahip olmayışlarıdır. Bir üniversite hayali kuran öğrencinin öncelikle cep telefonu ve bilgisayar gibi elektronik aletlerden olabildiğince uzak durması gerekir. Çünkü araştırmalar da göstermektedir ki bu gibi aletler, öğrencilerin dikkatini dağıtmakta, hedeflerini saptırmakta yahut hedeflerini unutmalarına neden olmaktadır. Amacı ve hedefi net olan bir öğrenci, tabiî ki bu gibi etkenlerden daha az etkilenecektir fakat çağımızda az da olsa bu gibi öğrencilerin kötü yönde etkilenmesi, amacı ve hedefleri konusunda daha az net olan öğrencilerin daha çok zarar göreceğini kanıtlar niteliktedir. Hayalinizdeki üniversiteyi kazanmak için bir süre cep telefonunuzdan ve bilgisayarınızdan uzak kalmayı göze alın ve ihtiyacınız olduğu kadar bu aletleri kullanınız. Böylelikle hem zihiniz hem bedeniniz daha dinç kalacak ve başarıya bir adım daha yaklaşmış olacaksınız.

Hayal edilen üniversite hedefinize ulaşabilmek için üniversiteye giriş sınavlarını başarıyla geçmek durumundasınız. Bu nedenle mali durumu yeterli olan öğrencilerin kurslara gitmesi önemli bir yoldur. Tabiî ki başarı, kişinin kendi ellerindedir. Çok kaliteli bir dershaneye gitseniz bile içinizdeki o hedefe ulaşma ateşi sönükse başarısız olacaksınızdır. Hayal ettiğiniz üniversiteyi her gün aklınıza getirerek kendinizi motive etmeyi unutmayınız. Kararlılık, başarının olmazsa olmaz anahtarıdır. Çok sağlam bir kayayı bile aynı noktaya sürekli damlayan küçücük su damlacıkları delebilir.

Eksiklerinizi iyi belirledikten ve eksik olduğunuz konulara ağırlık verdikten sonra sürekli bir şekilde kendinizi deneyiniz. Bir maratona çıkmadan önce kendinizi tanımanız kendinize olan güveni yükseltecektir. Bu durum, sınav stresinizi de azaltmakta faydalı olacaktır. Test çözmek, sizde bir alışkanlık haline geldikten sonra sınavları daha hızlı ve etkili vermeye başladığınızı göreceksiniz. Zaman planlamasına da dikkat ederek çalışmalarınızı asla ertelemeyin. Sınavları da asla bir ölüm kalım meselesi olarak görmeyeniz. Eğer hedefinizde ısrarcıysanız mutlaka hayal ettiğiz o üniversiteye gireceksinizdir. Kendinize güvenin.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.