BAŞKAN ÖZCAN ARSLANKÖY’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, yeni yasayla kapatılarak Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanacak olan Arslanköy beldesinin her türlü sorununu çözeceklerini söyledi.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
BAŞKAN ÖZCAN ARSLANKÖY’DE İNCELEMELERDE BULUNDU






Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, yeni yasayla kapatılarak Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanacak olan Arslanköy beldesinin her türlü sorununu çözeceklerini söyledi.
Başkan Özcan, Mersin merkeze 60 kilometre mesafede bulunan Arslanköy’de yapılan asfaltlama ve yol çalışmalarını yerinde inceledi. Arslanköy girişinde kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılanan Özcan’ın şerefine 3 adet kurban kesildi. Türk bayrakları ve davul-zurna eşliğinde bir süre yürüyerek köylülerle sohbet eden Özcan’a, Arslanköy Belediye Başkanı Arif Abalı da eşlik etti.
Köy kahvesinde bir konuşma yapan Özcan, Mersin Büyükşehir Belediyesi için çok küçük, ancak Arslanköy için büyük bir hizmeti getirmekten onur duyduğunu kaydetti. Köy ve belde belediyelerinin bütçelerinin çok kısıtlı olduğuna dikkat çeken Özcan, “Bu sebepten burada görev yapan belediye başkanı arkadaşlarımız doğal olarak her hizmeti yerine getiremiyorlar. Ancak, yeni çıkan yasa gereği artık sizler de Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandınız. Bundan sonra belediyecilik adına tüm hizmetleri biz size getireceğiz. Bunu da bugün başlattık” dedi.
Arslanköy’ün Türk demokrasi tarihinde önemli bir yeri olduğuna da işaret eden Özcan, “Arslanköy’ün 1950’li yıllarda verdiği demokrasi mücadelesi, tüm Türkiye tarafından gıpta ile izlenmiş ve bu köy halkının demokrasiye bağlılığı bir efsane gibi o günden bu günlere gelmiştir” ifadelerini kullandı.
Arslanköy Belediye Başkanı Abalı da köylerine bu hizmeti getirdiği için Başkan Özcan’a teşekkür ederek, önümüzdeki seçimlerde aday olması durumunda kendisine üstün başarılar dilediğini belirtti.
Daha sonra asfaltlama yapılan yolları vatandaşlarla birlikte gezen Macit Özcan, şu bilgileri verdi: “Arslanköy merkezinden Çatak mahallesine kadar olan 3 kilometrelik yolu 5 bin ton asfaltla asfaltladık. Ayrıca törenlerin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı ve köy okulunun asfaltlama işlemi de sona erdi. Bundan sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi, Arslanköy’ün her türlü sorununda daima yanında olacaktır.”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.