BÜLENT ARINÇ: "ÇOK ARZU ETMEME RAĞMEN MUHTEREM HOCAMIZLA GÖRÜŞMEYECEĞİM"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ABD ziyareti sırasında çok arzu etmesine rağmen Fethullah Gülen Hocaefendi ile görüşmeyeceğini belirterek, “Türkiye’de yaşanan son olaylarla, siyasi boyutuyla bu ziyaretin eleştirileceğini düşünüyorum.

20 Kasım 2013 Çarşamba 00:00
BÜLENT ARINÇ:






Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ABD ziyareti sırasında çok arzu etmesine rağmen Fethullah Gülen Hocaefendi ile görüşmeyeceğini belirterek, “Türkiye’de yaşanan son olaylarla, siyasi boyutuyla bu ziyaretin eleştirileceğini düşünüyorum. Ne muhterem hocamızı rahatsız etmek gibi bir niyetim var ne de hükümetimizin üzerinde böyle bir görüşmenin farklı yorumlanmasından dolayı bir yıpranmaya müstehak olmadığımızı düşünüyorum” dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ABD ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. ABD temasları hakkında bilgi veren Arınç, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.
Bülent Arınç, “ABD ziyaretiniz sarısında Fethullah Gülen Hocaefendi ile görüşecek misiniz” sorusuna, “Şüphesiz New York’a gitmişken yakın bir yerde bulunan muhterem Hocamızı ziyaret etmem düşünülebilir. Bunu gönülden arzu ederim. Kendisini sevdiğimizi, saydığımızı ifade etmiştim. Bu kez maalesef görüşmeyeceğim. Türkiye’de yaşanan son olaylarla, siyasi boyutuyla bu ziyaretin eleştirileceğini düşünüyorum. Ne muhterem hocamızı rahatsız etmek gibi bir niyetim var ne de hükümetimizin üzerinde böyle bir görüşmenin farklı yorumlanmasından dolayı bir yıpranmaya müstehak olmadığımızı düşünüyorum. Buradan ifade etmiş olayım gönlümden çok arzu etmeme rağmen maalesef sayın hocamız ile bu ziyaret sırasında bir görüşmemiz olmayacak” diyerek yanıt verdi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.