EYCE’DEN İKİNCİ ROMAN ‘DERİN’

İzmir’de 22 yıldır yargı muhabirliği yapan ve yazın başında ‘Aynalı Oda’ adlı ilk romanıyla edebiyat hayatına giren Gazeteci-Yazar Ali Eyce, ikinci romanı ‘Derin’i yazdı.

05 Aralık 2013 Perşembe 00:00
EYCE’DEN İKİNCİ ROMAN  ‘DERİN’






İzmir’de 22 yıldır yargı muhabirliği yapan ve yazın başında ‘Aynalı Oda’ adlı ilk romanıyla edebiyat hayatına giren Gazeteci-Yazar Ali Eyce, ikinci romanı ‘Derin’i yazdı.
İlk romanından sonra okuyuculardan olumlu tepkiler aldığını belirten Gazeteci Yazar Eyce, “İlk romanını 3 yılda yazabilmek ne kadar zor olduysa, ikinci romanını yazmak ve bitirmekte bir o kadar kolay oldu. Çünkü doğru şeyler yaptığınıza emin olduğunuzda, kafanızdaki soru işaretleri kalktığında her şeyi daha özgür ve özgüven içinde yapabiliyorsunuz. Yıllarca adliye koridorlarından gelişini, gelişmesini ve sonucunu gördüğümüz, haber haline getirdiğimiz her davanın aslında kendine özgü anlatılması gereken ve anlatılmayan bir hikayesi var. Ben bunlardan bir iki tanesine öncelik vererek romanlarıma konu ettim” dedi. İlk romanıyla ilgili okuyucuların güzel dönüşümleriyle beraber İstanbul’da bir ajanstan konunun senaryolaştırılıp, sinemaya aktarılması teklifi aldığın belirten Eyce, bildiği kadarıyla romanının senaryolaştırma çalışmalarının başladığını ve bittiğinde onay için kendisine gönderileceğini söyledi.
Bir romanı okuyan insanların kitabı uzun süreler içinde değil kısa süre sonra bitirmesi yazarın duyabileceği en güzel hediyedir diyen Eyce, “Ben bu hediyeden yeterince çok aldım. Verenlere sonsuz teşekkür ediyorum. İkinci romanımda yine polisiye roman tarzında. İkinci roman biraz daha herkesin evinde, sokağında, semtinde ve şehrinde olabilen ve insanları hayrete düşüren sonlu hikaye. Ben romanda edebiyat yapma taraftarı olmadım. Süslü ve uzun kelimeler yerine daha çok derin hikaye tarafında oldum. Çünkü günümüzün roman okuyucusu bana göre romanlarda derin hikayeler istiyor, tıpkı bir macera filmi gibi. İkinci romanda da en az ilk romanım kadar derin bir konu var. Adını da bu yüzden ‘Derin’ koydum. Yeni yılın ilk aylarında piyasaya çıkabileceğini tahmin ediyorum ama son kararı yayınevi verecek. Benim temennim ‘Derin’ isimli romanımın ‘Aynalı Oda’ gibi kısa sürede okunan bir roman olması” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.