HİSARCIK’TA KİTAP OKUMA ANLAMA VE YORUMLAMA YARIŞMASI

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce “Kitap Okuma Anlama ve Yorumlama” yarışması düzenleneceği bildirildi.

28 Kasım 2013 Perşembe 00:00
HİSARCIK’TA KİTAP OKUMA ANLAMA VE YORUMLAMA YARIŞMASI






Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce “Kitap Okuma Anlama ve Yorumlama” yarışması düzenleneceği bildirildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci, “Kitap Okuma Anlama ve Yorumlama” yarışması düzenlemekteki amaçlarının Türk Milli Eğitimi’nin genel amaçları doğrultusunda; İlkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilerin kitap okumaya olan ilgisini artırmak, öğrencinin okuduğu kitaba anlama ve yorumlama seviyesini görmesini sağlamak, kendine güven duygusunu geliştirmek olduğunu söyledi. Yarışma için ilçe genelinde İlkokul 2,3. ve 4. Sınıflar, Ortaokul 5.6.7 ve 8. Sınıflar, Lise 9.10.11 ve 12. Sınıflar olmak üzere öğrencilerin seviyelerine uygun üç farklı grup oluşturulduğunu belirten Cebeci,” Yarışma gereği her guruba değişik yazarların kitaplarından oluşan 10 değişik eser verildi. Yarışmaya Hisarcık ilçesi ve bu ilçeye bağlı belde ve köylerindeki İlkokul, Ortaokul ve Liselerde okuyan tüm öğrenciler katılabilecektir.” dedi.
Yetkililerin verdiği bilgiye göre, İlçe finali öncesi Hisarcık ilçesi ve bu ilçeye bağlı belde ve köylerindeki İlkokul, Ortaokul ve Liselerde okuyan tüm öğrencileri kapsayan şartnamede belirtilen kitaplardan soru oluşturacak. Soruları oluştururken kitap başı 5 soru olmak üzere 50 soru üzerinden ön eleme niteliğinde seçme sınavı yapılacak. Sınavda esas alınan 70 ve üzeri puan alan öğrenciler ilçe yarışmasına katılmaya hak kazanacak. Yarışma günü katılımcı okul adına Türkçe dersi öğretmeni öncelikli olmak üzere koordinatör bir öğretmenin de bulunması gerekmektedir. Yarışma için esas teşkil eden kitapların yayınevleri tavsiye niteliğinde olup, farklı yayınevlerinin kitapları da kullanılabiliriha. İlkokul, Ortaokul ve Liselerde okuyan tüm öğrenciler kendi kategorilerinde yarışmaya girecekler ve aynı sorulara cevap vereceklerdir. Yarışma sonucunda; sıralama ve ödüllendirme ferdi olarak yapılacaktır. 30 Nisan 2014 Çarşamba günü 14.00 de okul bünyesinde yapılacak sınava tüm öğrencilerin katılımının sağlanmasına gayret gösterilecek, 70 ve üzeri puan alan öğrencilerin isim listeleri en geç 5 Mayıs 2014 Pazartesi günü, Saat 17.00’ ye kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilecek. İlçe finali 7 Mayıs 2014 Çarşamba günü, İlkokul 2,3. ve 4. Sınıflar Atatürk İlkokulunda, Ortaokul 5.6.7 ve 8. Sınıflar Cumhuriyet Ortaokulunda, Lise 9.10.11 ve 12. Sınıflar Hisarcık Çok Programlı Lisesinde yapılacak. Okul eleme sınavı sonuçları, 05 Mayıs 2014 Pazartesi günü okul ilan panosunda duyurulacak ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilecek. İlçe Finali sınavı sonuçları ise 14 Mayıs 2014 Çarşamba günü açıklanacak. Her kategoride dereceye giren ilk üç öğrenciye tablet bilgisayar ve başarı belgesi verilecek.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.