Hobi olarak silah toplayan adam hapsi boyladı

Gözaltına alınan vatandaş ilk sorgusunda 'Hobi olarak silah biriktiriyorum' diyerek kendini savundu. Hobi olarak 'Suikast silahı' bile bulunan aramada 1085 mermi bulundu.

04 Eylül 2014 Perşembe 15:03
Hobi olarak silah toplayan adam hapsi boyladı






Hobi olarak silah toplayan adam hapsi boyladı

Polislerin mum ışığıyla yaptığı operasyonda küçük bir cephanelik ortaya çıktı. Gözaltına alınan vatandaş ilk sorgusunda 'Hobi olarak silah biriktiriyorum' diyerek kendini savundu. Hobi olarak 'Suikast silahı' bile bulunan aramada 1085 mermi bulundu.

İstanbul'da düzenlenen silah operasyonunda, depo olarak kullanılan 2 eve baskın yapıldı. Baskında çok sayıda suikast silahının da aralarında bulunduğu silahlar ele geçirildi

İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonu, önceki gün Eyüp'te gerçekleşti. Ekipler, daha önce de "yasa dışı silah satışı" suçundan iki, "ruhsatsız silah bulundurmak" suçundan bir suç kaydı bulunan İsmet B.'nin, silah satışı yaptığı ihbarı üzerine harekete geçti. Şüpheli İsmet B.'yi 2 hafta boyunca teknik ve fiziki takip altında tutan ekipler, önceki gün şafak vakti operasyonun düğmesine bastı. 

BASKINI MUM IŞIĞI AYDINLATTI

İsmet B.'nin Eyüp'teki evine baskın düzenleyen ekipler şüpheliyi gözaltına alırken, kesik olan elektrikler nedeniyle operasyonda zor anlar yaşandı. Yapılan aramada aramada, 13 silah ile 144 fişek ele geçirilirken, komşulardan birinin şüphelinin aynı binada bir daire daha kullandığını söylemesi üzerine ekipler üst kattaki daireye yöneldi. 

KOMŞU EVİ CEPHANELİK ÇIKTI

Üst katta yapılan aramada, Almanya'da yaşayan komşusunun anahtar bıraktığı İsmet B.'nin komşusunun dairesini mühimmat deposuna çevirdiği ortaya çıktı. Komşunun evinde yapılan aramada da 6 silah, 1085 fişek ile tabanca ve fişek yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi. 

"SİLAH HOBİM VAR"

Emniyet'teki ifadesinde, "Silahları satmıyorum. Silahlara olan ilgimden dolayı hobi olarak bulunduruyorum" diyen İsmet B. tutuklandı.
Son Güncelleme: 04.09.2014 15:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.