SAMSUN’DAKİ ÖZEL HASTANELER “YÜZDE 200’LÜK FARK”I UYGULAMAYACAK

Sağlık Kenti Samsun Derneği Başkanı ve Akademi Grup Yönetim Kurulu Başkanı Uzm.

04 Kasım 2013 Pazartesi 00:00
SAMSUN’DAKİ ÖZEL HASTANELER “YÜZDE 200’LÜK FARK”I UYGULAMAYACAK






Sağlık Kenti Samsun Derneği Başkanı ve Akademi Grup Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Hayati Ergür, SGK’nın yeni aldığı karar ile özel hastaneler için tanıdığı hastalardan alınacak fark ücretinin yüzde 90’dan yüzde 200’e yükseltilmesinin Samsun’da uygulanmayacağını söyledi.
Özel hastanelerin, tıp ve dal merkezlerinin hastalardan alacağı fark ücreti ile ilgili SGK’nın yeni kararının yürürlüğe girdiğini ve Türkiye çapında uygulanmasına başlanıldığını belirten Sağlık Kenti Samsun Derneği Başkanı ve Akademi Grup Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Hayati Ergür, “Dernek olarak gerçekleştirdiğimiz değerlendirme toplantısında yüzde 200’lük fark oranının Samsun’da uygulamanın mümkün olmadığı konusunda fikir birliği oluşturduk. Çünkü geçmişte yüzde 90 fark ücreti alma imkanımız varken bile bölgemizin gelir düzeyi ve refah seviyesini göz önüne alarak bu oranı uygulamıyorduk. Bugün Samsun’da yüzde 90 oranında fark ücreti alan hastanemiz pek fazla değil. Alamayacağımız ya da talep ettiğimizde insanlarımızın karşılayamayacağı bir ücreti bizlerin alması doğru değil. Bu şekilde yüzde 200 fark alındığının düşünülmesi bile insanların özel hastaneye gitmesi şevkini düşürecektir. Bütün hastanelerimizle görüştük. Bütün hastanelerimiz mevcut olan yüzde 90 uygulamanın devam edeceği söylediler” dediler.
Devletten Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) fiyatlarının arttırılmasını isteyen Ergür, “Hükümetimizden beklentimiz, hastanelerin zor ayakta durabilecek pozisyonunun değiştirilebilmesi için SUT fiyatlarının arttırılmasıdır. Umarız bu talebimiz dikkate alınır. Önümüzdeki dönemlerde özel sağlık hizmetlerinin daha sürdürülebilir noktada olması için olumlu bir haber alırız” diye konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.