SİVAS VADİ İLÇELER FEDERASYONU GENÇLİK KOLLARINDAN OKULLARA MALZEME DESTEĞİ

Merkezi İstanbul’da bulunan Sivas Vadi İlçeler federasyonu Gençlik Kolları Başkanlığı, Sivas’ın Kelkit vadisinde bulunan okullara malzeme desteğinde bulundu.

03 Kasım 2013 Pazar 00:00
SİVAS VADİ İLÇELER FEDERASYONU GENÇLİK KOLLARINDAN OKULLARA MALZEME DESTEĞİ






Merkezi İstanbul’da bulunan Sivas Vadi İlçeler federasyonu Gençlik Kolları Başkanlığı, Sivas’ın Kelkit vadisinde bulunan okullara malzeme desteğinde bulundu.
Sivas Vadi İlçeler federasyonu Gençlik kolları Başkanlığı tarafından, Sivas’ın vadide bulunan Suşehri-Koyulhisar, Akıncılar ve Gölova ilçelerinde bulunan okullara verilmek üzere kırtasiye malzemesi, spor malzemeleri, akıllı tahta ve buna benzer spor malzemeleri hediye edildi.
Suşehri ilçesinde bulunan Kemalpaşa İlkokulunda düzenlenen törende konuşan Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, Yeni genç nesillerin vadiden ayrılarak büyükşehirlere gitmelerinden çok endişe duyduklarını söyleyerek, “Yeni gençliğin vadiyle bir ilişiğinin kalmamasından endişe ediyorduk. Ama yaptıkları bu hizmetle gençlik kolları bizi utandırdı. Buda demek oluyor ki, İstanbul’a giden gençliğimiz buraları unutmuyor. İnşallah bu destekleri bundan sonrada devam eder. Vadi Federasyon gençliği bu tür hizmetleri yaparken, bizlerde Suşehri olarak vadinin ağabeyliğini yapmaya devam edeceğiz. Birlik olduğumuzda her şeyin üstesinden geleceğimizi umut ediyorum.” dedi.
İstanbul’un büyük bir güç olduğunu belirten Perçi, “Bunu tüm dünya kabul etti. Bu büyük güçten bizde bir pay almalıyız. Bu bölgeyle bağı olanların, İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimiznde buraya bir destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü buralar onların ata diyarı. Bu bölgedeki sorunları gurbette bulunan hemşehrilerimizle aşarız. Vadi Sivas’tan farklı bir kültürdür. Bunu Sivas’ta kabul ediyor. Biz kendi gücümüzle vadiyi kalkındırırız diye düşünüyorum. Bu vesileyle, Merkezi İstanbul’da bulunan Sivas Vadi İlçeler federasyonu Gençlik kolları Başkanlığına ve yönetimine bu desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
Vadide bulunan okullara spor ve kırtasiye malzemesi getirdiklerinden dolayı Gençlik kollarına teşekkürlerini ileten Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, “Gençlik kollarımızın böyle bir anlamlı girişimleri bizleri mutlu etti. Kendilerine bu konuda teşekkür ediyorum.” dedi.
Sivas Vadi ilçeler Federasyonu Gençli kolları Başkanı Umut Varlı ise yaptığı konuşmada; Suşehri, Koyulhisar, Akıncılar ve Gölova ilçelerinde bulunan okulların eksiklerinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden gelen talepler doğrultusunda hazırladıklarını ifade ederek, “ Vadi Federasyon gençliği olarak, vadideki okullarımızın eksiklerini gidermek amacıyla bir gece düzenledik. Bu geceden elde edilen gelirle bu malzemelerimizi aldık ve Şuanda 4 ilçemize veriyoruz. Çünkü bizde bu topraklarda doğduk. Bu topraklar bizim atalarımızın toprakları. Her ne kadar metrapol şehirlerde olsak dahi bu toprakları unutmamız imkansızdır. Bu konuda bizlere destek veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş başta olmak üzere, Sancaktepe Belediye Başkanımız İsmail Erdem’e, Vadi Federasyon Başkanımız İsmail karabiber’e, İşadamımız Sıtkı Ayan’a teşekkür ediyoruz. Alınan malzemelerimiz vadide bulunan 38 okulumuza verilecektir. Bizler Şuanda bu malzemelerimizi İlçe Milli Eğitim müdürlüklerimize teslim ediyoruz. Tüm öğrencilerimizin gülerek kullanmalarını arzuluyoruz” dedi.
Sivas Vadi ilçeler Federasyonu Gençli kolları Başkanı Umut Varlı tarafından, Suşehri belediye Başkanı Sedat sel’e plaketin verildiği törene; İlçe Jandarma Komutan Binbaşı Yusuf Küçükbaşol, İlçe Emniyet Müdürü Cevat İratcı, Okul Müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.