STRÖBELE: “SNOWDEN AMERİKA’NIN DÜŞMANI DEĞİL”

Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Hans-Christian Ströbele, eski ABD Ulusal Güvenlik ajanı Edward Snowden’in Amerika’nın düşmanı olmadığını, tam aksine Amerikan halkına yardımcı olmak istediğini belirtti.

01 Kasım 2013 Cuma 00:00
STRÖBELE: “SNOWDEN AMERİKA’NIN DÜŞMANI DEĞİL”






Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Hans-Christian Ströbele, eski ABD Ulusal Güvenlik ajanı Edward Snowden’in Amerika’nın düşmanı olmadığını, tam aksine Amerikan halkına yardımcı olmak istediğini belirtti.
Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Ströbele, Snowden ile Moskova’da dün yaptıkları görüşmenin detaylarını bugün Federal Basınevi’nde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle paylaştı. Snowden’in, Moskova’da gizli bir mekanda yaptıkları görüşmede kendisine verdiği mektupta, şahsına yöneltilen casusluk suçlamalarının düşürülmesi konusunda Amerikan hükümetinin ikna edilmesi için uluslararası yardım çağrısında bulunduğunu açıklayan Ströbele, mektupta, “Uluslararası toplumun yardımıyla ABD hükümeti bu zararlı tavrından vazgeçecektir” ifadelerinin yer aldığını kaydetti.
Snowden’in ve tanıklık ettiğine dair kendisinin imzasının bulunduğunu söylediği tek sayfalık mektupta, eski NSA ajanının, ABD hükümetinin “fikir ayrılılığına ihanet muamelesi yapmaya devam ettiğinden ve siyasi söylevleri ağır suç olarak gördüğünden” şikayet ettiğini dile getiren Ströbele, Snowden’in, mektubunda da yer alan ifadelerde belirtildiği üzere durum çözülene kadar Almanya’da veya başka herhangi bir yerde konuşmayacağını ima ettiğini belirtti.
Edward Snowden’in, NSA’in gözetleme politikası hakkında ABD Kongresi önünde ifade vermek ve Alman yetkililere ABD’nin Almanya’yı dinlediği yönündeki iddiaları araştırma çalışmalarında yardımcı olmayı istediğini belirten Ströbele, ancak eski NSA ajanının kendisine verdiği mektupta yer alan ifadelere göre, hakkındaki casusluk suçlamalarının düşürülmemesi durumunda her ikisinin de gerçekleşmeyeceğine işaret ettiğini dile getirdi. Ströbele, “En çok da ABD Kongresi’nde bir komite önünde gerçekleri ortaya koymak ve onları açıklamak istediğini söyledi. Bana, kendisini Amerikan karşıtı veya Amerika’nın düşmanı olarak göstermedi. Tam aksine Amerikan halkına yardımcı olmak istiyor” diye konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.